Skleněné aplikace ve vašem interiéru

  •  

Sklo je nedílnou součástí interiéru mnoho let. Pro jeho dokonalý povrch, snadnou údržbu a nekonečné podoby jej lze využít prakticky pro jakoukoliv aplikaci.

Dekorativní skla lze použít v interiérech a do nábytku. Škála aplikací je rozmanitá a zahrnuje obklady stěn, sprchové zástěny, dveře (posuvné nebo otočné do šatních skříní a nábytku, vchodové dveře), dělicí příčky, schodiště, balustrády, podlahy a stropy. V závislosti na požadované aplikaci a bezpečnosti mohou být skla vrstvená, tepelně tvrzená, protipožární nebo s bezpečnostní fólií SAFE. Škála dekorativních skel obsahuje široké množství produktů. V našem seriálu přineseme několik zajímavých inspirací, rad a tipů, jak využít sklo ve vašem interiéru.

Skleněné obklady

Možnost velkých ploch s minimem spár, snadná údržba, dokonale hladký povrch a nespočet dalších výhod přináší skleněné obklady. Ať již zvolíte aplikaci skla do jakéhokoliv prostoru ve vašem obydlí, dbejte na to, aby byla bezpečná. Sklo by mělo být vždy správně navrženo a nainstalováno.

Skleněný obklad lze aplikovat na novou stěnu, ale také při rekonstrukci. Je-li podklad čistý a pevný, lze velmi rychle a bez bourání aplikovat i na stávající keramické obklady. O možnostech se vždy poraďte se zkušeným odborníkem. Kolikrát zatoužil váš potomek opatřit stěny vlastní malířskou tvorbou? Kolikrát jste přišli již k hotovému. Uchovat takové vzpomínky nemusí být vždy žádoucí. Opatřit stěny, ale i dvířka nábytku lakovaným sklem v široké škále barev je tak jednoduché!

Lak nanášený průmyslovou technologií zajišťuje dokonalou přilnavost ke sklu a jednolitost barvy. Kterýkoliv prostor vaší domácnosti či kancelář může doplnit skleněná nástěnka. Výhodou je jednoduchá instalace i údržba. V kuchyni budete mít vždy po ruce nástroj, kterým zaznamenáte potřebný nákup, dětský pokoj získá kreativní prostor pro umění, funkční skleněná stěna v kanceláři či pracovně pomůže zlepšit vaše plánování.   K popisování použijte běžný či křídový fix. V případě, že zvolíte magnetickou variantu, použijte silné neodymové magnety.

Lepení je nejběžnější formou instalace

Společnost AGC má dlouho-leté zkušenosti také v oblasti lepení skla a nabízí komplexní  řešení pro interiérové aplikace.  Odborníci si mohou vybrat produkty z řady FIX-IN®, která byla speciálně vyvinuta pro lepení lakovaných skel. Všechny komponenty systému byly standardizovány pro zajištění správné přilnavosti skla k podkladu a ochraně stálosti laku. Zakoupit je lze u zpracovatelů skla nebo na internetové adrese www.agc-store.com, kde jsou také podrobné návody k instalaci.

Vyvážená škála v LESKU a MATU

Lesklý Lacobel® a sametový povrch skla Matelac®. Dvě podoby lakovaných skel AGC dovolují střídání matných a lesklých efektů, někdy tón v tónu jindy v kontrastu. Barvy jsou vždy pečlivě vybírány ve spolupráci s předními odborníky v oblasti designu  a určují směr na několik let dopředu. Současná škála obsahuje jemné a pudrové tóny i jedinečné třpytivé barvy pro dosažení luxusního vzhledu.

Trend matných a saténových povrchů, jehož reprezentantem je sklo Matelac®, má nyní nově celkem 20 odstínů. Škála obsahuje jak nadčasové barvy, například White Soft a Black Classic, tak přírodní tóny, které jsou nyní módní, včetně odstínů typu Green Soft, Green Sage a Red Terracotta. Velmi oblíbené jsou stříbřité, metalické nebo jemně třpytivé barevné odstíny, které naleznete výhradně v nabídce AGC. Nejnovějším přírůstkem této linie jsou Lacobel® Copper Metal a Lacobel® Brown Starlight, které perfektně doplňuje Matelac® Brown Walnut. Lacobel® a Matelac® lze úspěšně kombinovat s nejrůznějšími materiály, jako je dřevo, kámen nebo kov.

Prohlédnout si je můžete na produktových stránkách www.agc-yourglass.com.Široká paleta barev, využití a povrchových úprav skla umožňuje vytvoření jakékoliv nálady od čistého a svěžího minimalismu až po okázalý luxus (černý lesk a metalické barvy). Jde jen o to vybrat takovou podobu a aplikaci, která náležitý dojem vyvolá. Zmíněné aplikace jsme schopni dodat na klíč, počínaje radou o vhodném typu skla, zaměření, až po instalaci. Pro více informací navštivte webovou stránku www.agc-yourglass.com nebo nás kontaktujte na richard.kastl@eu.agc.com.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*