Na místě bývalého zimáku bude sportovně obchodní centrum

  •  

Developer Jaroslav Třešňák staví v Teplicích místo bývalého zimního stadionu sportovně obchodní centrum. Stavba byla zahájena v únoru. A aby byla splněna podmínka, že na místě bude sportoviště, tak na střeše obchoďáku vznikne velké lanové centrum s několika prolézačkami.  Na konci listopadu letošního roku, by mělo být hotovo. Cena, za kterou bude lanový park postaven, je téměř 22 milionů korun.

„Harmonogram prací je jasně naplánovaný tak, aby už v prosinci 2018 před vánočními svátky bylo centrum v provozu,“ řekl mluvčí JTH Karel Schön.

Lanový park bude nabízet dětem i dospělým výlet do velkých výšek. Park bude obsahovat 14 překážek ve výšce cca 6 metrů nad střechou. Chybět nebudou také lanovky, které jsou populárním prvkem všech lanových parků. Výhodou bude to, že provoz lanového parku a lanovek bude oddělený a návštěvníci si budou moci vybrat, kterou atrakci navštíví. Každý návštěvník bude mít na sobě oblečený celotělový úvazek se speciální karabinou.

„Myslíme si, že pro Teplice tato výstavba bude dalším posunutím a zvýšením prestiže našeho krásného města. Už v listopadu 2015 jsem říkal, že město zbavíme této ostudy, která zde v podobě zimního stadionu byla,“ dodal Schön.

Kdysi moderní stadion pro 6000 diváků prožil velmi smutný konec. Pětatřicet let starou chátrající halu se tehdejší majitelé rozhodli zbourat poté, co se jim ji nikomu nepodařilo prodat. Demoliční firma ze stadionu vytěžila, co se dalo zpeněžit (dřevo, kovy a zařízení stadionu) a následně demolice přestala. Majitelem demoliční firmy byl bezdomovec žijící na Slovensku. Původní majitelé nabízeli pozemky, ovšem nikdo o ně v té době neprojevil zájem, a nikdo ani nechtěl ruiny odstranit na své náklady.

 


  •  

1 komentář u Na místě bývalého zimáku bude sportovně obchodní centrum

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*