Dálniční policie má nové pomocníky

  •  

Nová policejní vozidla, která dohlédnou na bezpečnost a plynulost povozu v našem kraji představili policisté z dálničního oddělení v Řehlovicích. Jde o dvě vozidla Škody Superb, která budou jezdit po dálnici i na silnicích prvních a druhých tříd po Ústeckém kraji.

„Vozidla mají především za úkol působit preventivně. Díky zjišťovací a dokumentační technice budou dokumentovat veškeré přestupky, jako je vysoká rychlost nebo nebezpečné předjíždění. Nezávislý kamerový systém je možné následně použít jako důkazní materiál. Obsluhovat je budou speciálně školení policisté z dálničního oddělení. Vozidla mají funkci automatické kontroly, takže dokáží přečíst registrační značku automobilu a to až na 600 m, porovnat ji, například také s evidencí odcizených vozidel,“ popisuje Jiří Ušák, vedoucí odboru služby dopravní policie KŘP Ústeckého kraje.

Celkem 19 nových služebních vozidel v civilním provedení převzal na konci ledna mladoboleslavské Škodovce policejní prezident Tomáš Tuhý.

„Tato služební vozidla budou sloužit pro obměnu stávajících vozů v přímém výkonu služby. Díky svým technickým parametrům a speciálnímu vybavení dopravním policistům poslouží nejen jako účinná zbraň proti silničním pirátům, ale nezřídka se také jako první dostávají k dopravním nehodám a jiným mimořádným událostem, kde například při záchraně života, nebo pátrání po pachateli sehrává roli každá vteřina,“ řekl policejní prezident.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*