Na padesát košů budou rozmístěny sáčky na exkrementy

ilustr. obr.
  •  

Během měsíce března budou na 50 odpadkových koše ve městě rozmístěny sáčky na psí exkrementy. Tato služba bude zatím ve zkušebním provozu a po jejím vyhodnocení se rozhodne, zda originální nástavce na odpadkové koše město nakoupí. To, jak je to využíváno, budou monitorovat městští strážníci spolu s odborem životního prostředí.

Rozmístění originálních odpadkových košů na psí exkrementy v Šanovském parku a lázeňské části, které město zkusilo v letech 2000 – 2002, se neosvědčilo. Sáčky se kradly nebo byly poházeny po okolí a do košů byl vhazován komunální odpad.

Momentálně jsou sáčky na psí exkrementy vydávány majitelům psů po zaplacení poplatku. Služba funguje od loňského června a každý platící majitel psa obdrží 100 ks sáčků.  Poplatek za psa je ve městě stanoven ve výši 200 Kč za prvního psa.

Město vybere na poplatcích za psa průměrně částku kolem 720 000 Kč ročně, ale vynaloží na úklid psích exkrementů ze zeleně 860 000 Kč ročně. Odklizeno je průměrně 3 500 kg psích exkrementů. Úklid je prováděn na všech veřejně přístupných zelených plochách, což představuje cca 180 hektarů. Úklidová firma provádí úklid v období od poloviny března do poloviny listopadu v centru města 1x týdně a na sídlištích 1x za dva týdny. Kromě toho je pravidelně prováděn úklid z chodníků a komunikací, který je financován z částky na čištění komunikací.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*