Gymnazisté navštívili Evropský parlament

  •  

Počátkem roku hejtman kraje Oldřich Bubeníček oslovil všechny poslance Evropského parlamentu s žádostí o pozvání ústeckých studentů do centra Evropské unie. Žádosti vyhověl europoslanec Petr Ježek. Ten se studenty i osobně ve Štrasburku setkal a při diskuzi v Evropském parlamentu jim odpovídal na rozličné dotazy.

Cesty se zúčastnili studenti ze tří gymnázií Ústeckého kraje – Gymnázia, Ústí nad Labem, Jateční ul., Gymnázia Teplice a Podkrušnohorského gymnázia Most. Cílem cesty byla zejména podpora zájmu o evropské dění a poznání Evropského parlamentu v praxi.

Pro většinu gymnazistů byla velkým zážitkem diskuze poslanců v průběhu plenárního zasedání Evropského parlamentu, kterou měli příležitost sledovat z galerie nad sálem. Poslanci zrovna projednávali kauzu Selmayergate a vyjadřoval se k ní i český europoslanec Jan Zahradil.

Protože nejen politikou je člověk živ, tak studenti měli během cesty možnost nakouknout do života na francouzském venkově. Během jednoho dne si prohlédli vesničky a města na alsaské vinné stezce, především pak malebný Riquewihr, Kaysersberg a Colmar.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*