Pozor, policisté si o Velikonocích posvítí na řidiče

  •  

Velikonoce jsou spojeny i s požíváním alkoholu a policisté se v minulých letech přesvědčili, že někteří koledníci usedají za volant pod vlivem alkoholu nebo drog a tím ohrožují nejen sebe, ale také ostatní.

I policisté v Ústeckém kraji o Velikonocích ve zvýšených počtech preventivně dohlédnou nejenom na veřejný pořádek a bezpečnost v ulicích, ale i na bezpečnost na silnicích.

„Od středy 28. března do velikonočního Pondělí proto na silnicích v Ústeckém kraji můžete vidět vyšší počet policistů, kteří v rámci dopravně bezpečnostních akcí dohlíží na bezpečnost silničního provozu a svým působením se snaží snížit rizika, která s sebou mohou přinést neukáznění řidiči,“ říká Veronika Hyšplerová, mluvčí policie Ústeckého kraje.

Velikonoční svátky jsou z pohledu bezpečnosti na silnicích rizikovým obdobím i proto, že lidé často cestují za příbuznými na větší vzdálenosti. Navíc se často jedná o sváteční řidiče, nebo ty, kteří přes zimu z důvodu klimatických podmínek nejezdí a po dlouhé době pak usednout za volant. V tomto období s ohledem na teplejší počasí vyrazí také první motorkáři, a ani ti nezůstanou stranou zájmu policistů.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*