V Bílině navyšují počty kontrol problémových lokalit

  •  

Dvacet kontrolních místních šetření provedlo město Bílina od začátku letošního roku v problémových lokalitách a na problémových adresách. Nejčastěji, celkem sedmkrát, se místní šetření uskutečnilo ve Švabinského ulici, pětkrát v ulici Za Chlumem, třikrát v SUNNu, dále dvakrát v Seifertově a Důlní ulici a jednou v ulici Antonína Sovy.

První místostarostka Vendula Vodičková, pod kterou tato problematika spadá, společně se zástupci sociálního odboru, městské policie a v některých případech i zástupců úřadu práce se zaměřili na problémové osoby a na zkušenosti slušných obyvatel s jevy, které problémoví lidé způsobují.

“Cílem těchto šetření je především zjistit, jaké problémy danou lokalitu sužují. Dále také informovat obyvatele o jejich povinnostech a nárocích. V této osvětě a pomoci máme prioritní zájem pokračovat. Pomoc opravdu potřebným by se neměla týkat pouze dávek, ale veškeré pomoci v běžném životě, neboť hodně našich slušných obyvatel a seniorů nemá o svých nárocích žádné povědomí,” uvedla první místostarostka Vendula Vodičková.

Šetření za účasti zástupců úřadu práce znamenají vyšší dopad kontroly. Zástupci úřadu práce byli přítomni při letošním šetření v ulici Seifertova, Za Chlumem, Důlní a v SUNNu.

“Pravomoci úřadu práce jsou větší než zástupců města. Jako poskytovatel doplatku na bydlení může příjemce kontaktovat a kontrolovat přímo. Takovému místnímu šetření pak už nemůže zabránit ani majitel nemovitosti,” doplnila místostarostka


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*