Lucie Fialová: Na stole jsem měla Pink i siláka van Damma

  •  

Můžete si k ní zajít na masáž. A budete mít stejnou péči jako světové celebrity. V Krupce totiž najdete masérku, které prošla pod rukama třeba zpěvačka Pink, herečka Lindsay Lohan nebo akční hrdina Jean Claude van Damme. Vše začalo, když Lucie Fialová odjela na zkušenou do Londýna.

Jak jste se dostala k masírování? Vystudovala jste to?

Většinu kurzů a praxi jsem si udělala v Londýně, pak i v Indii, Praze a po Evropě. Myslím, že kvalita kurzů je tam lepší. Základní masérský kurz s mezinárodní akreditací (která není zase tak moc mezinárodní) trvá rok. Jsou tam zkoušky praktické i teoretické. V ČR jsem se s tím zatím nesetkala. To mluvím o všeobecných kurzech, ne o masérských, akreditovaných Ministerstvem zdravotnictví.

Četla jsem, že jste masírovala známé zahraniční osobnosti (např. Lindsay Lohan nebo Pink)…je to pravda? 

Pracovala jsem v 5hvězdičkových hotelech v Londýně a Londýnem projde hodně celebrit. Například když jsem předtím pracovala v restauraci, chodili tam herci, zpěváci, umělci. Bylo super na ně nejen koukat, ale bavit se s nimi o normálních věcech. Třeba Brandon Frazer byl můj oblíbenec, protože dával dobré spropitné, ale jeho manželka byla mnohem zábavnější.

Můžete nám prozradit, kdo všechno vám prošel rukama?

Pink, Lindsay Lohan, Claude Makalele, LeAnn Rimes and her Boyfriend,  Jean Claude van Damme, hudebníka z Red Hot Chilli Peppers – ale fakt nevím kdo, protože tuhle kapelu nemusím.

Jak se masérka z Krupky dostane k tomu, že k ní na masáže chodí celebrity?

Chodila jsem za nimi do hotelů. Concierge (pracovní pozice v hotelnictví, podobná funkci recepčního) zavolá a já přijedu, namasíruji a zaplatím mu podíl, tzv. comission, za to, že zavolal. Dělala jsem to i v Barceloně a v Indii. Když mi někdo dohodí masáž a je to dobře zaplaceno, tak mu za to něco dám. Klientů v ČR dávám dárečky, většinou ručně vyrobené svíčky, olejíčky, delší masáž

A jsou stejní jako my „běžní smrtelníci“?

Ano, jsou to lidi. Přepracovaní, vidím, že ve velkoměstech jsou lidi víc ve stresu

V současné době masírujete jen u nás nebo stále jezdíte i mimo republiku?

Naposledy jsem byla v Barceloně. Je tam úžasně, živo, vzrušující, přátelské. Přijde mi, že lidi jsou v Barceloně přátelštější. Ale možná pojedu masírovat do Alp, uvidíme, jestli to vyjde.

Kdo masíruje masérku, když ji bolí záda a sama si na ně nedosáhne?

Ostatní maséři a v akutních případech používám míčky nebo kamínky v ponožce, ježka od Tichanovského. Často si masíruji nohy – reflexka, hlavu, šíji a tak, kam dosáhnu. Denně cvičím Kundalíni jógu, taky pracuji s dechem. Jsem přesvědčená, že hodně bolesti je způsobeno mentálně a pak nedostatkem dýchání a vody. Myslím , že tak dobře masíruji, protože masíruji sama sebe

Kromě masáží se zabýváte také jógou, jak jste se ke cvičení jógy dostala a co vám to dává?

Tu jsem začala cvičit v Londýně, normální Hatha, pak jsem v Indii objevila Tantra jógu, v Americe Kundalini jógu a u té jsem zůstala. Přijde mi nejvíc zábavná a hlavně vymakaná. Ten, kdo ji vymyslel, byl GENIUS (Yogi Bhajan). Jsou to sestavy cviků (ásán), které na sebe vzájemně logicky navazují, někdy je to dynamičtější někdy klidnější, používáme u toho i mantry (slova s cíleným efektem) a různé dechové techniky. Sestavy mají vždy cílený efekt, například na otevření srdce, na zlepšení intuice, na zvýšení osobního magnetismu, přitažení peněz apod.

Vždy pracují na celém energetickém (tedy i fyzickém), duchovním, mentálním systému těla. Také mě baví, protože ráda zpívám. Jsou tu mantry na všechno, jako recept na cokoliv, když si zpívám, povznáším se.

Slyšela jsem, že existuje nějaká hormonální jóga, která pomůže s problémy s početím. Je to pravda?

Každá jóga ovlivňuje hormony. Když pracujeme s tělem, zjednodušeně řečeno, pracujeme s hormony. Jóga má tu výhodu, že staví lidské tělo do posvátných, geometrických pozic, které celou bytost ladí do svého plného vyjádření.  V Kundalini józe (a i další) existuje plno cviků a meditací, které stimulují šišinku a hypofýzu, které jsou branou k otevření a rozšíření vědomí, které kontrolují a ovlivňují sekreci ostatních hormonálních žláz. Když máme vyladěné hormony, cítíme se dobře a můžeme do života pozvat novou bytost.

Zajímáte se také o jiné typy cvičení, meditace, relaxace?

Momentálně pracuji s traumatem – Biodynamický dech na uvolňování traumat. Spolupracuji s Robertem Gajdošem a Martinou Chalupníkovou, se kterými jsem absolvovala mezinárodní trénink v Polsku. Společně organizujeme akce, které jsme nazvali Dechová ceremonie.

Dechová ceremonie je navržena tak, abychom rozbili vrstvy fyzického brnění, uvolnili mentální emocionální i fyzické bloky přímo v našem centrálním emocionálním a fyzickém jádru. Abychom se co nejvíc otevřeli směrem dovnitř (a tím i ven), spojili se sebou, se svým nitrem, se svými stíny i světlem a sdíleli prostor s ostatními ve skupině. To vše vede k lehkosti bytí a žití a lepší schopnosti přitažlivosti, vyjádření sebe – kde se odvaha stává samozřejmostí.

Jako podporu a přípravu na dýchání používáme např. techniky z kundalini jógy, tantry, různá cvičení, extatický tanec a meditace na uvolnění a otevření se. Samotné dýchání je asi hodinový proces.

Používáme Biodynamický dech – hluboký kruhový dech, vědomé pohyby, práci s tělem – dotyky, cítění pocitů v těle, tónování, aromaterapii a super hudbu.  Tímto způsobem se dostaneme do vyššího stavu vědomí, tělo se přehltí kyslíkem a dovolí tak jakékoliv zaseklé emoce nebo traumata, aby se vyplavily na povrch a dokončily se a opustili nás.

Baví mě to, protože jsem jen průvodce, lidi používají svůj dech, něco, co je lehce přístupné každému a mají tak přístup ke své vlastní moci a opravdu vidíme ten rozdíl od předtím a potom…

Když vidím, čím se zabýváte, napadá mě, že asi hodně řešíte duchovno, je to tak?

Meditace nebo nějaká každodenní praxe mi přijde jako samozřejmost, tak jako dýchání. Možná i nutnost Nechápu, jak si lidi udrží mentální nebo emocionální rovnováhu bez něčeho, o co se mohou opřít. Já sama mám co dělat, ale spíš mě to baví, cítím se v tom dobře.

Kde vás naši čtenáři najdou, když by měli zájem o masáž nebo o kurz jógy?

Určitě na you tube mám nějaké videa jógy, jinak pracuji doma, v Krupce.

Jaké máte životní motto?

Řešením problému problém nevyřeším. Jde o změnu toho, na co se soustředím. Hodně poslouchám Abraham Hicks, najděte si to na you tube, je hustá.

A kde se vidíte například za pět let?

Mám vizi, ale jsem tajnůstkář. Pořád vidím pláže a hory a přírodu. Hodně, hodně přírody a hodně dobrých lidí.


  •  

1 komentář u Lucie Fialová: Na stole jsem měla Pink i siláka van Damma

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*