Péče o nemocné s RS byla tématem konference

  •  

Neurologové, lékárníci a další zdravotníci se sešli v přednáškových prostorách teplické nemocnice na konferenci, která se zabývala mezioborovou spoluprací a péčí o nemocné s roztroušenou sklerózou (RS) v komplexním rozsahu.

Primářka Neurologického oddělení teplické nemocnice Marta Vachová letos na konferenci přivítala 110 účastníků – lékaře, lékárníky, zdravotních sestry ze spádové oblasti zdravotnického pracoviště, kterým je Ústecký, Liberecký, ale také Karlovarský kraj, studenty Fakulty zdravotních studií UJEP v Ústí nad Labem a zástupce pacientské organizace ROSKA.

„Moje přednáška se věnovala novinkám a možnostem v léčbě roztroušené sklerózy. Urologické problematice u nemocných s touto diagnózou se věnoval Jaroslav Ženíšek z ústecké kliniky urologie a robotické chirurgie. O roztroušené skleróze a idiopatických střevních zánětech z pohledu gastroenterologa pohovořil Martin Bortlík z ISCARE Praha. A závěrem přednášel Michael Chytrý, který se zabývá nejen psychoterapeutickými intervencemi u chronicky nemocných, ale také u jejich ošetřovatelů,“ popsala průběh konference primářka Marta Vachová.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*