Kubera: Podpora sportování mládeže je prioritou

  •  

Podpora sportu mládeže má v Teplicích podle primátora Jaroslava Kubery dlouhou tradici. „Jejím cílem je jednak zlepšení fyzické kondice mladých a také potlačení jiných nežádoucích aktivit jako na-příklad užívání drog,“ říká primátor.

Největší částku tvoří podpora na člena sportovního oddílu a příspěvek na údržbu sportovišť. V roce 2014 činil příspěvek 401 767 Kč, v roce 2017 vzrostl na 1,76 milionu korun.

„To v přepočtu na jednoho sportovce představuje částku 29 429 korun za rok, a to není málo,“ dodal primátor.

Teplice podpořily vznik fotbalové akademie v ZŠ Edisonova částkou 2,3 milionu Kč a připravuje se nová smlouva o podpoře na další tři roky.

„Město také masivně investuje do výstavby nových sportovišť. Vedle sportovní haly se staví nový zimní stadion a probíhá také rekonstrukce Aquacentra, kdy původní zůstane pouze vnější konstrukce a kromě nového relaxačního bazénu přibude sportovní bazén. V relaxačním bazénu bude teplota vody 33,5 stupně, takže Tepličané už nebudou muset jezdit za teplou vodou za hranice,“ uvedl Kubera.

Příprava výstavby venkovního koupaliště je ve stadiu posuzování dvou lokalit, kde by mělo nové koupaliště stát. Menší stavby jako skate park a inline dráha už občanům slouží.

„Pokud jde o podporu profesionálního fotbalu, je město omezeno evropskými předpisy, vzhledem k tomu, že FK Teplice je akciová společnost. Přesto město podporuje mezinárodní utkání a mládež,“ podotkl primátor. Letos město vybuduje novou přístupovou cestu ke stadionu z Jateční ulice, včetně parkoviště.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*