Májový jarmark připomene historii Bíliny

  •  

Koncerty skupin Divokej Bill nebo Debbi band jsou hlavními taháky na letošní Májový jarmark, který bude navíc protkán oslavami 1025 let od založení města. Jarmark se uskuteční 5. května.

“Připravené jsou tradičně tři hudební a tři dětské scény. Program je zaměřený hlavně na výročí založení města Bíliny, takže jsme dali velký prostor místním umělcům, ale také místním organizacím, sportovním spolkům a podobně,” uvedla vedoucí Kulturního centra Bílina Martina Tuháčková.

Program začne v deset hodin dopoledne, kdy se rozjede kyvadlová doprava výletním vláčkem z náměstí na Kyselku. Dopoledne bude určené především dětem a seniorům. Na Růžovém paloučku budou soutěžit, hrát si a navíc se budou moci seznámit s činností různých bílinských organizací. Pro děti je dále připravený program s historickou tématikou u altánu a žonglování nebo dočasné tetování pro děti na minigolfu.

Dopoledne se sejdou i milovníci dechovky, od deseti hodin začne U Kádi hrát Doubravanka, kterou vystřídají Pouličníci a Malá muzika z Chomutova.

Ve 13 hodin bude jarmark slavnostně zahájen na scéně u lesní kavárny Kafáč.

“Návštěvníky přivítají místostarostky města v krojích a po úvodních proslovech začne pohádkové vystoupení žáků Základní školy Lidická, které bude pojednávat o Bílinské čarodějnici. Slavnostní zahájení pak zopakujeme na scéně v letním amfiteátru,” dodává Martina Tuháčková.

Kafáč i letní amfiteátr se po zahájení rozezní koncerty. Vše vyvrcholí v 17.30 koncertem zpěvačky Debbi a hlavně v 19.30 vystoupením skupiny Divokej Bill.

Po celý den budou na Kyselce stánky s občerstvením, ručně vyráběnými produkty místních výrobců nebo dárkovými předměty.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*