Na první máj na Doubravce soutěž na motivu pevnosti Boyard

  •  

Dominanta Teplic, hrad Doubravka, opět ožije pestrým programem pro děti i dospělé. Devátým rokem, se mohou děti i jejich rodiče těšit na prvomájové odpoledne plné soutěží. To ve spolupráci s dalšími neziskovými organizacemi připravují tepličtí skauti ze střediska Doubravka.  Sváteční den letos připadá na úterý a skauti věří, že se na této tradiční akci opět potkají se stovkami dětí a dospělých.

Program má letos několik novinek. Děti se 1. května, v čase od 12 do 15 hodin mohou těšit na desítku soutěžních disciplín, po jejichž úspěšném absolvování je čeká tradiční odměna ve formě buřtíku, který si sami upečou na ohništi.

“Program letošního ročního je nový, založili jsme ho na motivu populární televizní soutěže Pevnost Boyard. Děti budou rozděleny do malých družstev, protože důležitou součástí skautské činnosti je týmová práce a společně budou sbírat indicie, ze kterých se pokusí uhádnout heslo, vedoucí k odměně,” popisuje průběh letošního klání Jiří Richter ze střediska Doubravka.

Jednotlivá stanoviště podle něj budou testem jejich fyzické zdatnosti, důvtipu, ale i postřehu. Chybět nebude ani populární zkouška odvahy ve svíčkami osvětlené podzemní chodbě nebo šermování. Skauti doufají, že se letos stejně jako v předchozích letech vydaří počasí, vše se totiž odehrává pod širým nebem a v případě deště soutěže nelze uskutečnit.

Akce v úvodu května se stala již tradicí a je spojená se závodem v běhu na Doubravku pořádaným sportovním oddílem Spona. Ten působí pod křídly spolupořadatele, radioklubu AVZO, který na hradě sídlí. Vytrvalostní běh na dominantu Teplic dlouhý 4 200 metrů startuje od pravřídla u lázeňského domu Beethoven ve 13 hodin, sportovce pak po doběhu na nádvoří čeká vyhodnocení.

Připraven je také program pro dospěláky, ať už rodiče soutěžících dětí, nebo fanoušky účastníků běžecké soutěže. Kromě občerstvení jim pobyt na nádvoří zpříjemní vystoupení rytířské skupiny, duchcovské country kapely Orel nebo aerobic vystoupení Karly Urbanové. V samotném hradu bude zpřístupněna vyhlídková plošina, v rytířském sále se ve 13 a v 15 hodin bude konat fotopřednáška Jany Zeithammerové na téma Vietnam a Island.

“Akce je výsledkem dlouholeté úspěšné spolupráce celé řady organizací z našeho regionu a je věřím, že program osloví stejně jako v předchozích letech děti i dospělé. Přijďte se koneckonců přesvědčit sami,” zve všechny na akci Jiří Richter.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*