Ocenění Film Friendly 2017 patří Ústeckému kraji

  •  

Titul Film Friendly za spolupráci s filmaři letos putuje do našeho kraje. Zasloužila se o to Filmová kancelář Ústeckého kraje, která poskytuje filmařům asistenci při natáčení v celém kraji. Vyhlášení a předání ceny Film Friendly 2017 proběhlo v rámci slavnostního večera 31. ročníku filmového festivalu Finále Plzeň.

„Ocenění si velmi vážíme. Rok 2017 byl ten zásadní, ve kterém se nám podařilo přilákat do regionu výrazné filmové projekty, a další přicházejí. S každým z nich se učíme spoustu nových a zajímavých věcí. Titul Film Friendly 2017 je pro nás velkou odměnou a motivací do další práce, která nás moc baví,“ říká Barbora Hyšková z Filmové kanceláře Ústeckého kraje.

Filmová kancelář Ústeckého kraje se v loňském roce podílela na řadě zajímavých projektů, mezi nimiž jsou například celovečerní filmy Úsměvy smutných mužů, Jan Palach, Hastrman a ze seriálů Most nebo Rapl II.

„Ústecký kraj je se svými lokacemi vhodný téměř pro jakýkoliv filmový příběh. Zisk ocenění Film Friendly 2017 je dokladem toho, že naše filmová kancelář odvádí skvělou práci,“ uvedl Zdeněk Matouš radní Ústeckého kraje pro oblast regionálního rozvoje a cestovního ruchu.

„Spolupráce s Filmovou kanceláří Ústeckého kraje měla výrazný vliv na naše rozhodnutí natáčet v Ústí seriál Svět pod hlavou,“ dodal Vratislav Šlajer, předseda představenstva Asociace producentů v audiovizi a producent společnosti Bionaut.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*