Senior se trestu za pořezání pacientů v nemocnici vyhne

  •  

Bez trestu vyvázl šestaosmdesátiletý muž, který loni na podzim napadl kapesním nožem na pokoji teplické nemocnice dva další pacienty. Psychiatrické posudky ukázaly, že muž není trestně odpovědný. Policie proto případ odložila.

Kriminalisté případ vyšetřovali jako podezření z těžkého ublížení na zdraví, za které útočníkovi hrozilo až deset let vězení. Vyšlo však najevo, že muž je psychicky narušený.  Konflikt se odehrál na pokoji neurologického oddělení teplické nemocnice. Šestaosmdesátiletý pacient 11. listopadu ve 2:15 hodin na lůžkové části oddělení napadl a kapesním nožíkem zranil dva pacienty. Napadení byli odesláni na chirurgii, kde byly jejich rány ošetřeny, a oba se poté vrátili na neurologické oddělení. Útočící pacient byl po incidentu ještě v noci v doprovodu policistů převezen do Psychiatrické léčebny v Horních Beřkovicích.

„Pacient, který zaútočil, měl být po čtrnáctidenní hospitalizaci v týž den propuštěn do domácího léčení. Během hospitalizace dodržoval léčebný režim a nejevil žádné známky agresivity. K situaci došlo náhle a události nešlo zabránit,“ řekl tehdy mluvčí Krajské zdravotní, pod kterou teplická nemocnice spadá, Ivo Chrástecký.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*