TIP NA SOBOTU: Ústecký jarmark nabídne přehlídku 27 malých pivovarů

  •  

Již osmý ročník Pivního jarmarku, který je zaměřený na milovníky kvalitního piva, hudby, divadla a skvělé zábavy, s programem pro široké spektrum návštěvníků a především rodiny s dětmi, se koná 12. května od 10:00 do 22:00 hodin v prostoru Kostelního náměstí, u OC Forum v Ústí nad Labem.

Celodenní akce nabídne návštěvníkům přehlídku dvaceti sedmi malých a rodinných pivovarů, desítek kvalitních ležáků vařených dle tradičních receptur, zábavu v podobě bohatého kulturního programu, koncerty, divadla, soutěže, lidová řemesla, atrakce pro děti i dospělé. Pro děti budou připraveny především divadelní představení, dětské výtvarné dílničky a další.

Součástí Jarmarku je odborná degustace o „Máz Ústeckého pivního jarmarku“, kdy oceněné pivovary obdrží speciálně vyrobené keramické mázy vyrobené v dílně Miloslava Krofty.

Z každého prodaného piva bude věnováno 50 hal. prostřednictvím nadace  Plamínek naděje devítiletému Matyáškovi Kohákovi z Dolních Zálezel. Peníze budou věnovány na koupi speciálních nafukovacích dlah, které pomohou v pravidelných rehabilitacích. Matyášek je z dvojčat a od narození bojuje s dětskou mozkovou obrnou.

Program na hlavní scéně zahájí v 11:25 dětský sbor Ústecké Bambini. Pivovar Hotel Na Rychtě představí svůj speciál – Ústecká 11° TGM, která je světlé, spodně kvašené, dobře uleželé pivo. Okolo poledního dorazí i překvapení sám Tomáš Garrigue Masaryk na koni.

Hlavní hvězdou v hudebním programu je známá funky soul n ́groove skupina Top Dream Company. Celodenní akce pokračuje po 22. hodině  After párty v restauraci Na Rychtě. Vstup je zdarma.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*