NAPSALI JSTE NÁM: Červený kříž učil děti první pomoc

  •  

Stejně jako v předešlých letech i letos pořádal Oblastní spolek ČČK Teplice a Místní skupina Českého červeného kříže Novosedlice Dubí Proboštov studijní středisko první pomoci pro děti, které se chtěly naučit nebo zlepšit své dovednosti v zachraňování jiného jedince.

Akce se konala v opárenském kempu Jordán.  V pátek 4. května večer byl dětem osvětlen plán následujících dní. Sobotní ráno bylo startem přednášek, které byly vedeny zábavnou a přátelskou formou. Děti se nejdříve naučily teorii a poté vše vyzkoušely v praxi. Teď se již umí správně zachovat při úrazových, ale i neúrazových stavech, dokáží poskytnout masáž srdce a zraněného transportovat. Naučili jsme je i základy maskování.

Nezapomínalo se ani na zábavu a pobyt jsme dětem zpříjemnili soutěžemi a hrami, děti měly každodenní možnost sportování na hřištích v areálu, kterou hojně využívaly. Celý program vyvrcholil v pondělí v noci, kdy byl pro děti připraven záchranářský zásah. Děti jsme nechali usnout, namaskovali několik zranění, rozmístili se po areálu kempu a čekali na pomoc. Probudili jsme naše malé zdravotníky a poslali je do terénu. Všichni si vedli velmi dobře a vše bez problémů ošetřili.

V úterý jsme se již museli rozloučit. Dětem jsme rozdali průkazy mladého zdravotníka a čekali spolu s nimi na příjezd rodičů. Loučení bylo jako vždy dojemné a už teď se těšíme na letní tábor v Maxově.

Jiří Michal tiskový mluvčí MS ČČK NDP


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*