Ústí nad Labem čeká Grand Prix v boxu

  •  

Letošní 49. ročník Grand Prix bude mít lesk – Kuba potvrdila účast! „Prezident Kubánské boxerské federace Alberto Puib de la Barca mi poslal emailovou zprávu: Dle Vašeho pozvání potvrzuji účast Kuby v Grand Prix Ústí nad Labem. Jména a další údaje o delegaci budou poslány později, po finále WSB.

Exotičtí nováčci na GP 

„Poprvé se v Ústí představí Jordánsko, Nepál, Nigérie a Turkmenistán,“ řekl prezident České boxerské asociace Svato-pluk Žáček.  Z potvrzení o účasti mám dobrý pocit. Je jasné, že kubánská účast je vždy okrasa, láká lidi. Je rozdíl mít Velkou cenu s Kubou či bez ní. To je jasné. Naposledy zde Kubánci startovali v roce 2012.

Jaké další výpravy se na sever Čech chystají?

Oslovili jsme 35 států, ale je jasné, že ne všichni přiletí. Omluvili se Američané, máme potvrzenou účast Estonska, Holandska, Jordánska, Kuby, Nepálu, Německa, Nigérie, Rakouska, Ruska, Řecka, Slovenska, Srbska, Turkmenistánu (zde je trenérem Saša Lebzjak, finálový soupeř Rudolfa Kraje z OH v Sydney). Další země jsou ještě v jednání. Zároveň chystáme kemp, kterého se vedle českých reprezentantů zúčastní i některé další výpravy. Turnaj se koná od středy 23. do soboty 26. května v ústecké hale Slunety na Klíši.

Je to dobrý termín?

Kalendář je nabitý, těžko si vybírat, ale termín je lepší než minule v červenci, kdy jsme se kryli s různými kvalifikacemi na MS v Hamburku. Tentokrát nás žádný vrchol sezony nelimituje a to nám nahrává.

Jaké naděje bude mít česká reprezentace?

To je nyní těžké odhadovat. Po dlouhém zranění se vrací Chládek, startoval na velkém turnaji ve Varšavě, boxoval o medaili a umístil se na 5. místě. Finále bude obhajovat Kotrč, ten ale bude startovat o váhu výše. Z českých boxerů se představí 16 našich nejlepších boxerů. Vstupenky bude možné zakoupit na Ticketportal.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*