Stavba záchytky začala

  •  

V areálu teplické nemocnice bude fungovat protialkoholní záchytná stanice. Tu buduje Krajská zdravotní v přízemí pavilonu C.  Náklady na zřízení záchytky, jejíž stavba už začala, by měly činit 13 milionů korun. A kraj počítá předběžně s náklady 12 milionů korun ročně na provoz.

Pavilon C se nachází ve vnitrobloku areálu teplické nemocnice s dobrou dopravní a technickou obslužností a s možností vytvoření příjmu pacientů samostatným vstupem na oddělení, popřípadě vstupem ze stávajících společných prostor pavilonu.

„Snažíme se zprovoznit novou záchytnou stanici od roku 2011. Několik let jsme čekali na změnu zákona, která by nám umožnila tuto službu znovu registrovat. Novela již sice vzešla v platnost, ale do posledního výběrového řízení se nikdo nepřihlásil. Nejvhodnější řešení našel Ústecký kraj právě spolu s Krajskou zdravotní, “ uvedl po jednání hejtman Oldřich Bubeníček.

Záchytná služba není v Ústeckém kraji provozována od roku 2001. Záchytnou stanici v současné době musí suplovat oddělení Emergency v jednotlivých nemocnicích, čímž citelně zatěžují jejich provoz. Kraj má v plánu zřídit do budoucna více záchytných stanic.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*