FOTO, VIDEO: Tepličtí fotbalisté odstartovali letní přípravu

  •  

Po letní pauze se 23. června  znovu sešel tým FK Teplice. Po tiskové konferenci na stadionu Na Stínadlech, jej pak čekal trénink na hřišti v nedalekém Duchcově.

Na startu přípravy se trenérovi Ščasnému hlásilo celkem jednatřicet hráčů. V tréninkovém zatížení zatím chybějí zranění Martin Jindráček a Štěpán Vachoušek, kteří se přidají až v průběhu podzimní části, respektive v případě Vachouška nejdříve až v zimní přestávce. Na startu také chyběl útočník Elvis Bratanovič, který odchází hostovat do pražských Bohemians.

Nováčků je v týmu také několik. Úplně novou tváří je Milan Jirásek ze Sparty. Ofenzivní hráč, který strávil dorostenecká léta v Interu Milán, je považován za velký talent českého fotbalu a poslední sezónu strávil na hostování ve slovenské Senici. „Slibuji si od něj zkvalitnění středové řady, protože tam jsme měli problémy, především při zraněních,“ vysvětluje příchod Jiráska teplický lodivod.

Další nováčci v týmu jsou spíše staronoví, z Interu Baku se vrátil ofenzivní univerzál Ivo Táborský. „Jsme domluvení, že se s námi zapojí do přípravy a dále uvidíme,“ řekl Zdeněk Ščasný k Táborskému. Z Ústí nad Labem je zpět v Teplicích defenzivní univerzál Jan Peterka a ze Sparty Marek Krátký. Z juniorky se připojili talentovaní záložníci Daniel Richter a Mykhaylo Batryn, z dorostu pak Petr Kodeš a teprve sedmnáctiletý Denis Laňka, který se na jaře ukázal v nejstarším dorostu ve velmi dobrém světle. Z hostování v Roudnici nad Labem se vrací také Pavel Verbíř junior.

Na testy přišel mladý Štěpán Hanzlík z Kladna. Nová je také jedna tvář v realizačním týmu, z mládeže se do realizačního týmu A mužstva posunul Jakub Pekař, který nově bude zastávat pozici asistenta a kouče juniorky.

Žlutomodří se v úvodním týdnu letní přípravy budou chystat na hřišti v Duchcově, celý týden vyvrcholí sobotním turnajem, jenž se hraje v Dubí – Pozorce za účasti Dynama Dresden, Slovanu Liberec a Varnsdorfu.

Martin Kovařík

Termíny letní přípravy:

23. června: start letní přípravy
28. června: Turnaj o pohár Českého porcelánu Dubí (Dubí Pozorka)
30. června – 5. července: soustředění v Modré u Děčína
5. července od 10:30: Teplice – Viktoria Žižkov (Modrá)
9. července: Lech Poznaň – Teplice (Legnica)
12. července od 15:00: Halerscher – Teplice (Grimma)
19. nebo 20. července: Teplice – Loko Vltavín

Hráčský kádr v úvodu letní přípravy:

Tomáš Grigar
Martin Slavík
Přemysl Lipš
Patrik Lukáč

David Jablonský
Milan Matula
Tomáš Vondrášek
Jan Hošek
Michael Lüftner
Jan Krob
Marek Krátký
Laco Takács
Maroš Klimpl
Martin Jindráček – zraněn
Štěpán Vachoušek – zraněn
Franci Litsingi
Egon Vůch
Nivaldo
Admir Ljevakovič
Aidin Mahmutovič
Eugene Salami
Chukwudi Chukwuma
Milan Jirásek
Ivo Táborský
Jan Peterka
Petr Kodeš
Daniel Richter
Denis Laňka
Pavel Verbíř jun.
Mykhaylo Batryn
Štěpán Hanzlík

FK_Teplice FK_Teplice (1) FK_Teplice (2) FK_Teplice (3)

 

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*