Kriminalisté zadrželi muže, který brutálně napadal prostitutky

  •  

Tepličtí kriminalisté dopadli muže, který byl v uplynulých měsících postrachem prostitutek. Čtyřiceti osmiletý muž ze středních Čech byl zadržen a obviněn.

„Celý případ se začal koncem března letošního roku, kdy policisté přijali oznámení ženy, která vypověděla, že ji oslovil neznámý muž, který po ní požadoval sexuální služby. Když si k němu sedla do auta, odvezl ji za Teplice, kde ji násilím nutil k praktikám, na kterých se předem nedohodli, ženě se nakonec podařilo z auta utéct. Policisté začali na základě získaných informací po podezřelém intenzivně pátrat.  Po měsíci se jim podařilo shromáždit dostatek důkazů, aby mohli požádat státního zástupce o souhlas se zadržením 48letého muže ze středních Čech,“ říká k případu mluvčí teplické policie Daniel Vítek.

V polovině dubna zadržela v Praze zásahová jednotka muže podezřelého ze znásilnění nejméně tří prostitutek z Teplic a Dubí. Obviněním ze znásilnění a umístěním muže do vazby vyšetřování neskončilo.  Kriminalisté postupně kontaktovali další prostitutky, které shání klienty na ulici a snažili se najít další možné oběti. Překvapilo je množství žen, které postupně vypověděly, že byly napadeny a znásilněny stejným mužem.

„Některé z nich držel proti jejich vůli v autě i několik hodin a brutálním bitím je nutil k různým sexuálním praktikám, se kterými ženy nesouhlasily, žádná z nich ale sama nevyhledala lékaře, ani se neobrátila na orgány činné v trestním řízení. Několik poškozených okradl o jejich věci, případně jim vzal peníze, které jim předem zaplatil. V uplynulých dnech bylo trestní stíhání muže rozšířeno o další skutky, byl obviněn z trestných činů znásilnění, loupeže, omezování osobní svobody, krádeže a pokusu ublížení na zdraví. Zatím je trestně stíhán kvůli napadení devíti žen, kterých se dopustil od loňského prosince do konce března, ani tento stav ale nemusí být konečný,“ doplňuje policejní mluvčí.

V dopadení podezřelého muže kriminalistům dopomohly samy oběti, které dokázaly velice podrobně pachatele popsat, tipování ale proběhlo i na základě databáze osob, které už byly v minulosti pro obdobné jednání trestně stíhány.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*