NAPSALI JSTE NÁM: Zdravotnické posily na lázeňské

  •  

Mnohé atrakce a stánky se při příležitosti zahájení lázeňské sezony v Teplicích nemění a každý rok jsou návštěvníkům k dispozici. Stejně tomu bylo i letos. Přesto se i letos se našly nějaké větší i menší změny. Jedna z nich se týkala i zdravotního dohledu.

Zdravotní dozor nad lázeňskou zaštiťoval Oblastní spolek Českého červeného kříže Teplice s pomocí Místní skupiny ČČK Novosedlice Dubí Proboštov. V předchozích letech bylo zvykem, že stánek ČČK sídlil jen u teplického Domu kultury. Tam sídlil i letos, ale díky rozšíření členské základny a přívalu záchranářů do řad MS ČČK NDP se naskytla příležitost zřídit ještě jeden stánek. Ten byl umístěn u Velké scény u Ptačích schodů. Další novinkou byl dozor mladých zdravotníků MS ČČK NDP. Spolu se zdravotníky juniory obcházeli centrum města a ošetřovali menší úrazy, tím pomáhali svým starším kolegům a získali praktické zkušenosti.

Za celý víkend naštěstí nedošlo k žádnému vážnému úrazu. Kromě vytáhnutí klíštěte, zalepení drobné rány a podobných malých úrazů neměli zdravotníci žádný složitý zákrok.

Jiří Michal, tiskový mluvčí MS ČČK NDP


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*