Rekonstrukce obchodky přišla na třicet milionů

  •  

Obchodní akademie v Teplicích prošla v posledních deseti měsících rozsáhlou rekonstrukcí za 30 milionů korun.  V současné době má téměř stoletá budova novou fasádu a střechu.  V rámci rekonstrukce byly obnoveny štukové prvky fasády, očištěn a doplněn fasádní obklad. Na budově byla vyměněna okna za repliky původních špaletových oken.

Slavnostního ukončení rekonstrukce se zúčastnil hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, náměstek hejtmana pro oblast školství Petr Šmíd a další významní hosté a partneři školy.

„Chtěl bych na tomto místě škole do budoucna popřát hodně šikovných a chytrých žáků. Každá rekonstrukce školy přispívá k zlepšení prostředí jak pro žáky, tak učitele. Škola je chloubou nejen Teplic, ale i celého kraje,“ řekl hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

Teplická obchodní akademie sídlí v Poštovní ulici. Loni škola oslavila 95 let od svého vzniku. Za 1. republiky byla jedinou českou střední obchodní školou na severu Čech. Škola se pyšní i významnými absolventy, mezi které patřil například František Fajtl, slavný československý letec a stíhač RAF či Otakar Jaroš oceněný titulem Hrdina Sovětského svazu. V loňském roce se škola obsadila 6. místo v soutěži Dobrá škola Ústeckého kraje, které se pravidelně účastní.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*