VIDEO: O křeslo v Senátu se v Teplicích utká i Pavel Šedlbauer

  •  

Senátorem za teplický obvod chce být předseda představenstva prvoligových Teplic Pavel Šedlbauer. O hlasy voličů se bude ucházet jako nezávislý kandidát navržený TOP 09.


„Nikdy jsem neměl politické ambice, ale když vidím momentální situaci v zemi, tak jsem se rozhodl nabídku na kandidaturu přijmout. K rozhodnutí mne vedly tendence některých politiků k vystoupení České republiky z Evropské unie. Setrvání v unii a aktivní členství v NATO je pro budoucnost naší země naprosto klíčové. Senát vnímám jako pojistku demokracie,“ řekl.

Osmašedesátiletý Pavel Šedlbauer je v regionu známou osobností. Bývalý viceprezident evropské skupiny belgicko – japonské sklářské firmy AGC stál řadu let v čele AGC Flat Glass Czech. V současné době je předsedou představenstva Fotbalového klubu Teplice.

„V případě zvolení bych se zabýval i problematikou našeho regionu, zdravotnictvím, vzděláním a hlavně problematice sociální vyčleněností,“ poznamenal Pavel Šedlbauer.

Kromě Šedlbauera se na podzim utkají o post senátora v Teplicích ještě Jaroslav Kubera za ODS, Tomáš Zíka za KSČM nebo Zdeněk Bergman za Volba PRO! Teplice. Senátní volby se konají ve třetině obvodů společně s volbami do zastupitelstev měst a obcí 5. a 6. října. Nezíská-li senátní kandidát v prvním kole více než 50% hlasů, bude druhé kolo následující víkend.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*