V Bílině bude pořádný hudební mejdan

  •  

Kde si kulturně pod širým nebem užít páteční večer vyznačený v kalendáři číslovkou v pořadí 27. června v okrese Teplice? Přece v Bílině! Pro někoho je Bílina a s ní spojený Letní amfiteátr Kyselka jasnou volbou, protože zde se pravidelně konají zajímavé hudební přehlídky. Tentokrát se ke slovu hlásí „Bílinské 80´na vzduchu.“

K českým zásadním stylotvorným kapelám po mnoho let nesporně patří rockový motýl s kultovními křídly, skupina Abraxas, která za dva roky se svým lídrem zpěvákem                 a kytaristou Slávkem Jandou oslaví 40. narozeniny. S obsáhlým repertoárem nyní přijíždí tento pátek 27. června do severočeské Bíliny, kde je hlavní hvězdou večera.

Funky, rock, disco, pop, to všechno je přitažlivě propletené v hitech skupiny Abraxas. Mimořádnou popularitu skupina sklidila na počátku 80. let minulého století, když v roce 1982 debutovala s albem Box. To se následně zapsalo do česko-slovenské diskografie jako jedno z mála alb bigbeatové scény předlistopadového režimu. Posluchači tak z tohoto alba uslyší nejen Box, ale i známou skladbu Poprvé nebo Země se točí dokola. Ke slovu se dostanou ale i další hitovky, tentokrát z období 90. let, jako například Obyčejnej svět či Karel drogy nebere.

Pořadatel KC Kaskáda Bílina zve návštěvníky do Letního amfiteátru Kyselka, kde si s chutí mohou připomenout a oslavit kapelu, která téměř čtyři desítky let naše posluchače zásobuje rockovou energií s nezapomenutelnými refrény a svérázným humorem, mimo jiné za přispění vokalisty Míry Imricha. Speciálním hostem večera bude Martin Pošta s kapelou Poste Restante. Jako první se divákům v areálu Kyselka představí již od půl sedmé večer bílinsko-teplická formace Koradoband. Více na: www.kckaskada.cz .

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*