Brigádníci si letos vydělají víc peněz

  •  

Brigádníci si letos v létě vydělají až o pětinu víc než loni. Takže, kdo shání prázdninovou brigádu, má teď ideální podmínky. Kromě výpomoci na sezónní práce, firmy shánějí i brigádníky za stálé zaměstnance, kteří si vybírají dovolenou.  V Ústeckém kraji si letos brigádníci vydělají od 85 do 130 korun na hodinu.

„Oproti roku 2017 jsme zaznamenali zvýšení počtu nabídek brigád o 10 až 15 %. Odměny na některých pozicích vzrostly dokonce až o 20 %,“ uvádí Ondřej Wysoglad, ředitel personální agentury Adecco ČR.

Nejžádanější jsou brigádníci do skladů, logistických center a na pokladny v supermarketech. Nejlépe placení jsou brigádníci v call centrech, kde jsou odměny od 85 až do 175 Kč za hodinu. Za rozvoz letáků a výlep reklamních plakátů firmy nabízí až 130 Kč za hodinu. Za práci ve skladu pak zhruba 100 až 120 Kč a na pokladně supermarketu pak až 110 Kč za hodinu. Ve fastfoodech si brigádníci přijdou na 95 až 105 Kč za hodinu, odměna za administrativní práci se pohybuje kolem 100 Kč za hodinu a za úklidové práce podniky nabízí od 85 do 100 Kč za hodinu.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*