TIP NA SOBOTU: ZOO představí kampaň na pomoc zpěvnému ptactvu

  •  

Ztichlý les je sobotní akce v ústecké zoo, která je věnována celoevropské kampani zaměřené na zpěvné ptactvo jihovýchodní Asie. Kvůli pěveckým soutěžím ptáků hrozí jihovýchodní Asii ztichlý les. A s ptáky se také obchoduje i v Evropě. Program v zoo probíhá v horní části zoo a trvá od 13.00 do 16.00 hodin.

„Akce se koná částečně u restaurace Koliba, částečně u dětského hřiště Minivětruše. Součástí je vystoupení žáků ze ZŠ Povrly a studentů Gymnázia Lovosice, kteří se zapojili do soutěže vyhlášené v jarních měsících pro školy Ústeckého kraje. Podmínkou bylo vymyslet vlastní tématický text k písni Sing for Songbirds, která vznikla ve spolupráci s britskou Zoo Chester a tamními školáky, natočit se při jejím zpěvu a video nám zaslat,“ popisuje Matěj Kynšt z ústecké zoo. „Program, který začíná ve 14.00 hodin na pódiu u restaurace Koliba, jsme doplnili tanečním vystoupením skupiny Kintari věnované ukázkám indonéských tanců,“ doplňuje Matěj Kynšt.

Souběžný program je připraven od 13.00 do 16.00 hodin v prostoru Minivětruše a je věnován aktivitám, do kterých se mohou zapojit všichni malí i velcí návštěvníci.

„Jednak se mohou dozvědět více informací ke kampani, jednak si mohou vyzkoušet různé dovednosti, jako např. skládání puzzle, zahrát si pexeso, poznat podle sluchu zvuky ptáků či pozorovat s vlajkové druhy pomocí dalekohledů. Všechny aktivity provází linka – poznej, poslouchej, pozoruj, zachraň,“ sděluje tisková mluvčí zoo Věra Vrabcová.

Možnost přinést do ústecké zoo dalekohled je nejen součástí sobotní akce, ale platí i pro následující měsíce.

„Pokud máte doma ve skříni či na půdě nepoužívaný, ale stále funkční dalekohled, který můžete postrádat, přineste jej k nám do zoo,“ vyzývá Nikola Roštejnská. „Můžete jej nechat v pokladnách při vstupu do zoo, jako odměnu nabízíme 50% slevu na vstupném a navíc propagační materiály a drobné dárky,“ dodává Nikola Roštejnská.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*