FOTO: Prezident v kraji, zítra navštíví Ledvice a pozítří Bílinu

  •  

Začala třídenní návštěva prezidenta republiky Miloše Zemana v našem kraji. Před krajským úřadem se prezident s chotí přivítal s hejtmanem Oldřichem Bubeníčkem, pak následovalo setkání se členy krajského zastupitelstva za účasti starostů měst a obcí Ústeckého kraje a zástupců Krajského úřadu.

Během setkání prezident mimo jiného narazil také na otázku, která v současné době hýbe krajským městem, sociálně vyloučenými lokalitami a doplatky na bydlení.

“Naprosto souhlasím s rozhodnutím ústeckého magistrátu, aby celé město bylo nedoplatkovou zónou. Už to funguje na Kladně a další města se na to chystají. Je potřeba, aby část příjmů, které dostávají majitelé ubytoven, byla alespoň takto snížena,” řekl prezident Zeman a dodal, že díky tomu, že nezaměstnanost v kraji je 4,7 %, má možnost pracovat každý.

“Každý kdo chce, pracovat může. A lidé v ubytovnách, kteří se někdy válí celý den a tím dávají špatný příklad také svým dětem, takže by měli zvednout zadek a jít pracovat,” uzavřel Miloš Zeman.

Po setkání na krajském úřadě prezident zamířil do Podbořan a postupně během dalších dvou dnů pojede do Elektrárny Ledvice, Bečova a Lišan, pak se chystá do Bíliny a na státní zámek Jezeří.  Během své třídenní návštěvy se budou jako vždy konat i setkání s občany.

Ve druhém funkčním období je to první prezidentova návštěva v našem kraji. V tom prvním navštívil Ústecký kraj celkem pětkrát.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*