Policisté našli těla dvou potápěčů v jezeře Barbora

  •  

Policisté našli těla dvou potápěčů, kteří zahynuli v jezeře Barbora v Oldřichově. Pátrali po nich od úterý, kdy se nevynořili po tréninku hloubkového ponoru.

„V současné chvíli jsou přemisťováni ke břehu, kde už je přítomen soudní znalec, který provede dokumentaci veškerých přístrojů a techniky,“ potvrdil odpoledne mluvčí policie Daniel Vítek.

Příčinu jejich úmrtí pomůže objasnit soudní pitva. „Muže hledali jak jejich kolegové tak postupně i policejní potápěči, kteří později povolali kolegy z Brna. Ti se speciálními přístroji hledali pohřešované do večerních hodin a znovu dnes od rána. Před dvanáctou hodinou nalezli policejní potápěči oba hledané muže mrtvé v hloubce několika desítek metrů, na místo byl přivolán i soudní znalec,“ řekl policejní mluvčí. Okolnostmi tragického případu se budou zabývat tepličtí kriminalisté.

Policie přijala oznámení, že se při cvičení potápěčů dva muži nevynořili, 26.června před desátou hodinou. Po obou začali pátrat jejich kolegové a rovněž policejní potápěči zásahové jednotky ve spolupráci s hasiči. Policejní psovod prohledával břehy vodní nádrže, kvůli velké hloubce byli na místo povoláni i policisté z Odboru speciálních potápěčských a výcvikových činností z Brna a Frýdku Místku se speciální technikou. „S rodinami pohřešovaných po celou dobu úzce spolupracoval policejní psycholog,“ dodal Vítek.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*