V centru Teplic se poběží půlmaraton

Foto: FB Teplický půlmaraton
  •  

Z centra lázeňského města odstartuje 26. srpna vůbec poprvé Teplický půlmaraton. Start i cíl jsou před Galerií. Akce je jak pro dospělé, tak pro děti. Své síly změří na tratích dlouhých 3, 9 nebo 21 km. Organizátoři připravili hned několik speciálních kategorií v podobě dětského běhu, canicrossu (běhu se psem) nebo firemního běhu.

„Věříme, že velká sportovní akce přitáhne pozornost široké veřejnosti a naláká obyvatele Teplic a okolí do historického středu města. Pro pořádání běžeckých závodů tohoto typu snad není v našem regionu více příhodné město, jako jsou Teplice. Na srpnový půlmaraton bychom rádi navázali v prosinci, kdy plánujeme uspořádat zimní variantu běhu,“ řekl za pořadatele Jan Růžička.

Trasa zavede účastníky závodu do lázeňské části města a Zámecké zahrady, kde na ně čeká několik zajímavých přírodních překážek. Pro účastníky jsou připraveny lákavé výhry, občerstvení i bohatý doprovodný program. Děti se mohou těšit na skákací hrad, maskoty, hry a soutěže.

V případě registrace jednotlivců činí startovné 300 Kč. Firemní účastníci, kteří do bojů o medaile zasáhnou v pěti a vícečlenných týmech, navíc mohou využít zvýhodněné startovné. Organizátoři si slibují i hojnou účast dětí – ročníky 2000 a mladší mají startovné na všech tratích zdarma. Samotný dětský běh je také bez registračního poplatku.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*