ROZHOVOR: Divadelní zahrada nabídne trilogii Jindřich VI. i lesnický thriller

  •  

Na sklonku prázdnin znovu ožije zahrada Českého rozhlasu Sever v centru Ústí nad Labem. Činoherní studio tu už potřetí uspořádá open air festival nejen o Shakespearovi jménem Divadelní zahrada.

Třetí ročník přehlídky Divadelní zahrada se letos uskuteční v týdnu od 20. do 25. srpna a předprodej vstupenek je již v plném proudu (na webu cinoherak.cz a v Informačním středisku města Ústí nad Labem v Paláci Zdar na Mírovém náměstí a na pokladně Činoherního studia). Na co se můžou návštěvníci těšit, nám přiblížil Petr Kuneš z ústeckého Činoheráku.

Kolikátý ročník Divadelní zahrady to letos je?

Letos je to třetí ročník. Poprvé jsme v zahradě Českého rozhlasu Sever festival organizovali na konci 44. sezóny v létě 2016.

Takže je open air festival mezi Ústečany oblíbený?

První ročník byl krok do neznáma. Sice jsme věděli, že letní divadelní festivaly bývají oblíbené, ale přeci jenom, Ústí je dost specifické město, moc turistů sem nezavítá. Ale přesto všechna představení byla vyprodaná. Stejně tak i loni. Ale musím zdůraznit, že oběma minulým ročníkům přálo počasí, nepršelo. I to se jistě velkou mírou na návštěvnosti podepsalo.

Na co se můžou návštěvníci těšit?

Když pominu samo místo, které je skutečně kouzelné a pro divadelní festival pod širým nebem ideální, za velkou věc letos považujeme, že v jeden den odehrajeme kompletní trilogii Jindřich VI. Williama Shakespeara. Bude to myslím poprvé, kdy se taková věc na českých divadelních scénách uskuteční. Na programu diváci najdou i komedii Benefice aneb Zachraň svého Afričana, tu v kulisách stromů zahrajeme poprvé. Doporučil bych i samotný první den Zahrady, představíme tam naši čerstvou novinku, lesnický thriller Ticho po pěšině, který jsme v premiéře uvedli letos na jaře v areálu ústeckého Letního kina.

Takže i letošní ročník bude v zahradě Českého rozhlasu?

Ano, to místo je opravdu pro letní divadelní představení jak dělané. Mimořádně dobře funguje i spolupráce s Českým rozhlasem Sever. Nejenom že se tam uhnízdíme i letos, ale věříme, že nám Zahrada bude otevřená i v dalších letech. Byla by velká škoda nevyužít šanci obohatit Ústečanům finále léta divadelním zážitkem v tak inspirativním prostředí.

A co dětští návštěvníci, myslíte i na ně?

Zajisté. V repertoáru pro rodiny s dětmi máme známý pohádkový příběh Astrid Lindgrenové Ronja, dcera loupežníka, který zahrajeme ve čtvrtek 23. srpna a hned druhý den, v pátek 24. srpna se děti a jejich rodiče mohou těšit na maňáskové divadlo Lakomá Barka, které je inspirované známou pohádkou Jana Wericha. Pro děti hrajeme v zahradě vždy od 17 hodin.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*