Industriální turistika je stále oblíbenější

  •  

Informační centrum v Elektrárně Ledvice a vodní elektrárnu Střekov na Labi už navštívilo více lidí než za celý loňský rok.

„Návštěvnost Informačního centra Ledvice, v němž se lze seznámit s historií, současností i budoucností klasické energetiky od vzniku uhlí až po rozsvícení žárovky v bytě, čítá za první půlrok 2 613 osob. Na konci června tak již byla pokořena celoroční návštěvnost 2017 (2 557 osob),“ říká Ota Schnepp, mluvčí Skupiny ČEZ pro severní a střední Čechy.

Návštěvníci jsou hlavně žáci a středoškoláci z okolních škol, ale i vzdálenějších, například v Praze, Děčíně a Litoměřicích. Zájem se se od 20. dubna rozrostl o ty, kteří si chtěli Elektrárnu Ledvice a krajinu kolem ní prohlédnout z výšky 140 metrů. Oficiální rozhledna na nejvyšší industriální budově v České republice tak jen za 2,5 měsíce svého provozu přilákala více než 2 000 osob.

„Rozumí se, že všichni návštěvníci absolvují i prohlídku infocentra, včetně možnosti zhlédnutí 3D filmu o geologické historii planety Země a výrobě elektrické energie,“ poznamenala Jana Muraňská, recepční informačního centra. Jak dodala, ze zahraničí přijeli hosté z Číny, Srbska a sousedního Německa.

Teplárna Trmice sice nepatří mezi hojně navštěvované výrobní zařízení, za to je vyhledávaným cílem středoškoláků a vysokoškoláků z nejbližšího okolí. Vodní elektrárna Střekov má také „splněno“. Jako druhý severočeský výrobní provoz Skupiny ČEZ má už za sebou celoroční návštěvnost roku 2017.

„Jen během dvou letošních sobot, a to 24. 3. (Světový den vody) a 8. 4. (Zahájení turistické sezony) si ji prohlédlo 1 114 zájemců. Společně s dalšími 220 návštěvníky pak pololetní bilance činí 1 334 osob, což je o 370 více než za celý loňský rok. Vodní dílo přitom navštívily jak rodiny s dětmi, školní i podnikové exkurze, tak i jednotlivci,“ dodává Otta Schnepp.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*