Aplikace skla z jiné perspektivy

  •  

Změňte tradiční pohled a podívejte se na sklo a jeho využití z jiného úhlu. Sklo coby materiál je pro svůj povrch, snadnou údržbu a různé podoby ideální materiál.

Sklo s efektem polopropustného zrcadla – Stopsol

Skleněné dveře a dělicí příčky zdůrazňují prostor a umožňují prostup světla interiérem. Výběrem vysoce reflexních skel dosáhnete vzhledu od čiré průhlednosti až ke zdánlivě neprůhledné skleněné stěně s efektem zrcadla. Změnou intenzity osvětlení na obou stranách skleněné příčky můžete regulovat reflexi skla Stopsol, a vytvářet tak nové hranice. Tato škála skel s tvrdým povlakem s protisluneční ochranou (typ A podle normy EN 1096) má dobré světelné a energetické vlastnosti, zajišťuje soukromí a pohodlí pro uživatele budov a díky svému nízkému solárnímu faktoru současně snižuje náklady na klimatizaci. Navíc lze tento výrobek použít v různorodých aplikacích: jako monolitické sklo (případně i tepelně tvrzené), jako vrstvené nebo ohýbané sklo, izolační dvojsklo či trojsklo, a to díky vysoké míře volnosti při jeho zpracování a navrhování.

Ornamentní sklo Oltreluce

Lité ornamentní sklo dostává novou funkci: průsvitné vzory jemně filtrují světlo a vytváří nové efekty pomocí stínů. Prostup světla skrz jemné vzory vnáší do interiéru nový dynamický prvek. Povrchy jemně filtrují světlo a překypují novými světelnými efekty. Škála Oltreluce se zaměřuje na vedlejší efekt vzorů a představuje výrobek, jehož hra se světlem dává architektům a designérům skvělou příležitost vdechnout interiérům svou vizi.

Sklo s drátěnou vložkou

Takzvané „drátosklo“, je známé především ze 70. a 80. let, kdy se ve velkém používalo při výstavbě panelových sídlišť. Sloužilo především pro obkládání výtahových šachet, na balkonové zábradlí nebo ve sklepních oknech. Využití našlo ale také v interiérech či na průmyslových stavbách. Ačkoliv by se mohlo zdát, že zlaté časy má tento výrobek již za sebou, opak je pravdou. Architekti si sklo s názvem Imagine Wired opět ve velkém žádají a využívají ho především do moderních staveb. Díky novým technologiím lze vyrobit i velké rozměry, které odpovídají současným trendům velkých zasklených ploch. Lofty a technicky laděné interiéry můžete doplnit sklem s drátěnou vložkou v kombinaci s několika vzory od průsvitných až po výjimečné sklo s velmi hladkým povrchem.

Skleněné obklady

Lakovaná skla Lacobel® se vyznačují vysokou odolností, barevnou stálostí a snadnou údržbou.Kolikrát zatoužil váš potomek opatřit stěny vlastní malířskou tvorbou? Kolikrát jste přišli již k hotovému. Uchovat takové vzpomínky nemusí být vždy žádoucí. Opatřit stěny, ale i dvířka nábytku lakovaným sklem v široké škále barev je tak jednoduché! Lak nanášený průmyslovou technologií zajišťuje dokonalou přilnavost ke sklu, aplikace skleněných obkladů pomocí speciálních silikonových lepidel ze škály Fix-In je rychlým, jednoduchým a bezpečným způsobem. K popisování použijte běžný či křídový fix. V případě magnetické varianty použijte silné neodymové magnety. Zlepšete podobným způsobem plánování či komunikaci ve své firmě. Skleněné magnetické tabule jsou vysoce funkčním doplňkem také kanceláří a zasedacích místností.

Všechny produkty společnosti AGC jsou vyrobeny ekologicky šetrným způsobem. Důkazem je bronzový certifikát Cradle to Cradle Certified TM pro dekorativní produkty společnosti AGC Glass Europe zahrnující lakovaná skla, zrcadla, matovaná skla aj.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*