V teplické nemocnici se stále buduje

Foto: kzcr.eu
  •  

Pokračuje plánovaná revitalizace teplické nemocnice. Chirurgické oddělení je v současně době přechodně přemístěno do prostor, kde bude v budoucnu protialkoholní a protitoxikomanická záchytná stanice. Po rekonstrukci se oddělení přestěhuje zpět a prostory pro stanici tím uvolní.

„Jsem rád, že po dokončení rekonstrukce obou oddělení ukončíme provizoria zde v teplické nemocnici. Ještě před tím sem byla do prostor určených pro záchytnou stanici kvůli rekonstrukci přestěhována část neurologického oddělení. Cena díla v případě chirurgického a gynekologicko-porodnického oddělení přesahuje 5,5 milionu korun včetně DPH,“ řekl Jiří Novák, předseda představenstva Krajské zdravotní.

„V nemocnici v Teplicích, stejně jako v dalších čtyřech nemocnicích pod hlavičkou Krajské zdravotní, probíhá velmi často najednou hned několik investičních akcí. Díky významné finanční podpoře Ústeckého kraje se to daří. V Teplicích bude v polovině příštího roku dokončen nový pavilon pro centrální operační sály a ještě letos bude hotovo v případě budování urgentního příjmu,“ upozornil generální ředitel Krajské zdravotní Petr Fiala.

Protialkoholní záchytná stanice bude v přízemí pavilonu C teplické nemocnice. Záměr zřídit ji zde projednalo a schválilo představenstvo společnosti loni na podzim na základě výsledku jednání hejtmana kraje Oldřicha Bubeníčka s předsedou představenstva Jiřím Novákem a generálním ředitelem Krajské zdravotní Petrem Fialou.

„Zaměstnanci přestěhování kvůli rekonstrukci berou pozitivně, protože vědí, že se pak vrátí do prostor, které jsou technologicky a stavebně na daleko vyšší úrovni než byly předtím. Vědí, že pro pacienty a personál se komfort zvýší,“ dodal ředitel teplické nemocnice Tomáš Hrubý.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*