FOTO, VIDEO: Přijďte si zacvičit na nové workoutové hřiště

  •  

V ulici U Zámecké zahrady bylo ve čtvrtek 3. července slavnostně zprovozněno workoutové hřiště. Město za něj zaplatilo 420 000 korun.

Hřiště je veřejně přístupné a každý má možnost přijít a zdarma si zacvičit. Prvky jsou multifunkční, nachází se zde několik hrazd různých velikostí, bradla či žebřík.

Při slavnostním otevření se předvedla profesionální street workout skupina Phoenix Workout z Prahy. Vše proběhlo za přítomnosti primátora Teplic Jaroslava Kubery, který si vyzkoušel cvičení na bradlech. „Hřiště vzniklo na základě debaty mezi mou osobou a facebookovou iniciativou zhruba před rokem. Město zjišťovalo možnosti umístění, cenu, dodavatele, realizaci,“ říká náměstek teplického primátora Hynek Hanza a dodává, že by ještě rád prosadil výstavbu inline dráhy či skatepark.

Lidé ze tří iniciativ, které za nápadem stojí, doufají, že díky tomuto hřišti se začne posilování s vlastní vahou dostávat do povědomí více lidí a zjistí, že cvičit se dá i venku a to velmi efektivně. „S pár kamarády jsme začali cvičit workout, tedy posilování vlastní vahou, ale zjistili jsme, že tu není žádné kvalitní místo, kde bychom tento sport mohli naplno provozovat, proto jsme se rozhodli poprosit magistrát města, a povedlo se,“ říká Kateřina Niplová, členka sdružení SebeRevolta Teplice, jedné ze tří iniciativ.

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*