Kontroly hazardu nepolevují, i v Teplicích zasahovali

  •  

Další pět nelegálních heren odhalili ústečtí celníci v posledním období. Zadrželi v nich 27 výherních zařízení v hodnotě bezmála 2,5 milionů korun.

V rámci kontrol hazardu šli ústečtí celníci najisto. Vybrali si i jednu provozovnu v Teplicích. Pak dvě provozovny v Kadani a po jedné v Děčíně a Chomutově. Provozovatelé si totiž neopatřili příslušná povolení od ministerstva financí.

„Z teplického baru odvezli dva kvízomaty, z děčínského bistra kontroloři odvezli pět kvízomatů, z baru v Chomutově o jeden méně. V Kadani nejprve zadrželi v baru sedm přístrojů a následně v nonstopu dalších devět. Ve skladu tak skončilo celkem 15 kvízomatů typu JEWEL a 12 kvízomatů typu POPCORN. K tomu ještě ostatní věci související s hazardem jako klíče k hracím zařízením a finanční hotovost ve výši 11 700 korun,“ Jiří Nejedlý, tiskový mluvčí Celního úřadu pro Ústecký kraj.

Celníci kontrolovali i legální provozovny. Po dvou hernách v Mostě a Hostomicích na Teplicku a kasino v Žatci.

„Kontrolní skupina zjistila ve dvou hernách, že personál neprovádí identifikaci návštěvníků při jejich vstupu do provozovny, v herním prostoru jedné herny nebyly umístěny na viditelném místě herní plány, v další herně nebyl dodržen zákonem stanovený počet herních pozic koncových zařízení technické hry a v kasinu nebyl dodržen počet hracích stolů živé hry,“ popisuje mluvčí celníků.

Za zjištěná porušení zákona o hazardních hrách hrozí provozovatelům až 50milionová pokuta korun a propadnutí veškerého herního zařízení a budou projednána v rámci správního řízení.

Od začátku roku provedli celníci v Ústeckém kraji téměř 140 kontrol zaměřených na provozování hazardních her, porušení zjistili v 73 případech, odhalili 23 nelegálních heren a z nich odvezli 94 ilegálně provozovaných technických hracích zařízení.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*