Hasiči z Měrunic oslavili významné výročí

Foto: kr-ustecky.cz
  •  

Oslava 140. výročí založení Sboru dobrovolných hasičů Měrunice začala spanilou jízdou do Žichovic. V úvodu pogratulovala hasičům starostka Jitka Nová, poděkovala za jejich práci a představila nový znak SDH Měrunice. Došlo také k ocenění členů sboru a předání čestných uznání za dlouhodobou práci pro dobrovolné hasiče. Slavnostního zahájení oslav se zúčastnil i hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

„Myslím si, že 140 let je velice úctyhodné číslo, které si oslavu rozhodně zaslouží, a ani takové počasí vám to nemůže narušit. Chtěl bych vám za vaši zodpovědnou, náročnou a obětavou práci, kterou děláte dobrovolně ve svém volném čase, poděkovat. Také bych chtěl vyzdvihnout vaši společenskou činnost v rámci obce a zejména práci s dětmi,“ řekl při zahájení hejtman kraje Bubeníček.

Hasičské slavnosti proběhly na fotbalovém hřišti, kam dorazily sbory dobrovolných hasičů z Hrobčic, Libčevsi, Zabrušan i Duchcova. Návštěvníci si kromě zábavy, o kterou se postarala skupina Wanastowi vjecy revival s kapelou Náhodná šance, mohli prohlédnout hasičskou techniku. ​

„Velice děkuji za pozvání na takto neobyčejnou akci, protože 140 let hasičů je opravdu významný mezník, je to vlastně kus historie, kdy si hasiči z generace na generaci předávali poselství, jak pomáhat lidem a věřím, že toto poselství budete předávat i nadále. A také děkuji, že pomáháte profesionálním hasičům při likvidaci mimořádných událostí,“ řekl ředitel Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje Roman Vyskočil, který SDH Měrunice předal sošku sv. Floriána – patrona hasičů.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*