Záchranáři našeho kraje bodovali v Německu

  •  

Poslední prázdninový víkend se v německé Pirně zúčastnilo pět posádek záchranky Ústeckého kraje mezinárodního metodického cvičení Prehospital Circle 2018. Cvičení se konalo v rámci projektu Přeshraniční spolupráce a vzdělávání v oblasti zdravotnických záchranných služeb.

Letošní ročník pořádal Deutsches Rotes Kreuz Pirna a připravil pro posádky velmi zajímavé úkoly, včetně mimořádné události.

„Cílem těchto metodických cvičení je prohloubení vzájemných zkušeností, znalostí a dovedností mezi českými a německými posádkami zdravotnických záchranných služeb,“ upřesnil Prokop Voleník, tiskový mluvčí ZZS ÚK.

Na blízkém letišti posádky společně s hasiči řešili střet malého osobního letounu s dodávkou pozemního provozu letiště. Ošetřit společně museli na dvě desítky raněných. Další úkoly pak byly z oblasti poskytování přednemocniční neodkladné péče, kardiopulmonální resuscitace nebo ošetření pacienta s vážným úrazem.

Metodické cvičení bylo zároveň i soutěžním cvičením mezi posádkami RZP. Vítěznou „bednu“ včetně prvních čtyř míst v závěrečném hodnocení a bodování obsadili právě záchranáři Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*