FOTO: Teplice otevřely pumptrackovou dráhu

  •  

První pumptracková dráha pro adrenalinovou jízdu byla dnes otevřena za účasti vedení města v Teplicích. Toto nové hřiště se speciálním zaměřením vyrostlo v Trnovanech za nákupním centrem Kaufland v blízkosti ulic Arbesova a Husova během léta.

„V poslední době vznikají samé nové a moderní sporty. Proto jsme v minulých letech postavili skatepark a in-line dráhu na Angeru a zavedli discgolf. Nyní pokračujeme další aktivitou, kterou využijí sportovci bez ohledu na věk,“ řekl při slavnostním zahájení primátor města Jaroslav Kubera.

„Na tomto typu dráhy se pohybujete nahoru a dolů využíváte hnací síly kola nebo jiného prostředku, na kterém jedete,“ popsal náměstek Hynek Hanza princip jízdy na pumpracku.

Ruina bývalého učiliště, na jehož pozemku hřiště vzniklo, sloužila v posledních letech jako příbytek pro bezdomovce. Objekt včetně pozemku odkoupila od soukromníka radnice za čtvrt milionu korun a nechala ho zbourat. Kromě pumptracku město chce vybudovat i parkourový prostor na Šanově. Za obě hřiště zaplatí 4,6 milionu korun.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*