Bílku pod Milešovkou navštíví Svatý Václav

  •  

Už po devatenácté se v sobotu uskuteční v Bílce pod Milešovkou Svatováclavské slavnosti. Těšit se můžete na hudbu, divadlo a přednášku o Svatém Václavu.

Chybět nebudou na trhy s výrobky a produkty z Českého středohoří. Hlavní program akce, kterou tradičně pořádá Spolek přátel Českého středohoří v Bílce pod Milešovkou, začíná v 14:00, kdy se rozezní zvon místní oceněné kapličky, která je zasvěcena Svatému Václavu.

„Návštěvníci se také mohou těšit na trhy místních produktů z Českého středohoří, jako víno, džemy, mýdla, šperky a další,“ uvedl Ivan Nosek, který stál u zrodu tradice Svatováclavských slavností v Bílce.

V 10:00 letošní Svatováclavské slavnosti v Bílce oficiálně zahájí trubači na návsi. Mezi 10:00 a 13:00 hodinou pak na vrcholu Milešovky Petr Zacharova z Ústavu fyziky atmosféry Akademie věd představí práci na meteorologické stanici na Milešovce a Vlastislav Vačiha ukáže pohled z věže Milešovky.

Od 14:00 se pak přímo na návsi v Bílce můžete těšit například na Smyčcové kvarteto Severočeské filharmonie SČS Quartet, Jana Smigmatora a SWING Q, žáky ZŠ v Žalanech nebo Divadlo Krabice Teplice. O Svatém Václavu pak promluví historik Jan Royt z Karlovy univerzity.

Pro děti jsou vedle malování na obličej připraveny také workshopy s výrobou plstěných hraček. Svůj stánek na místě bude mít i CHKO České středohoří.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*