Úspěch koní z Úpořin u Teplic

  •  

Každé tři roky mají jezdci a vozatajové, kteří aktivně soutěží s haflingy, možnost svoje výkony porovnat s ostatními, kteří se tomuto plemeni a sportu s ním aktivně věnují v celé Evropě.

Prozatím poslední příležitostí bylo šesté Mistrovství Evropy, které se konalo v druhé polovině srpna v rakouské Stadl-Pauře, kde se sešla pestrá směsice vozatajů, drezurních jezdců, příznivců westernového ježdění, účastníků parkurových soutěží i všestrannosti. Mezi necelými čtyřmi stovkami účastníků z celkem třinácti států byla česká ekipa čtvrtou největší. Do krásného jezdeckého areálu s několika venkovními kolbišti, obrovskou halou a výborným zázemím pro pořádání podobných akcí, vyslal Český svaz chovatelů haflingů (ČSCHH) celkem 26 účastníků, kteří splnili předem stanovená kvalifikační kritéria v disciplínách drezura, parkur, všestrannost, spřežení, Trail, Horsemanship a RanchRiding.

Dvě haflingerské klisny vyslala do boje o cenné evropské tituly i Sportovní stáj Svobodová, z.s. sídlící v Úpořinách u Teplic. Klisnu Fiolu sedlala v drezurních soutěžích Petra Svobodová, klisna Whitney startovala na ME v sedle s Gabrielou Salákovou. Právě tato dvojice zaznamenala obrovský úspěch. V parkurovém skákání získala bronz v kategorii mladých koní. Po červnovém vítězství na domácím MČR to jen podtrhlo sportovní kvality klisny Whitney.

Jezdci ze Sportovní stáje Svobodová, z.s. mimo běžné starty na domácích kolbištích zaznamenali další úspěchy na finále chovatelské soutěže Kritéria mladých koní (KMK) v drezuře, které se konalo ve dnech 13.-14.9.2018 v Hradišťku u Sadské. Petra Svobodová sedlala ve finále KMK pro 5ti leté koně valacha Cute v majetku Kláry Haasové a obsadila s ním krásné 8.místo. Větší radost ale přinesla klisna Spirita (majitelky P.Svobodové), která se v KMK pro 6ti leté koně s jezdcem Torsten Grosse Freese umístila na 2.místě.  Na konci září pořádá Sportovní stáj Svobodová, z.s. na jízdárně v Bystřanech drezurní závody, které v podstatě ukončí jezdeckou sezonu letošního roku.

Petra Svobodová, Sportovní stáj Svobodová

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*