FOTO: V Teplicích vzniklo jedinečné parkourové hřiště

  •  

Vyznavači moderních adrenalinových sportů mají nové místo, kde se mohou realizovat. První parkourové hřiště pro sportovní nadšence všeho věku, vzniklo v Šanově mezi ZŠ Koperníkova a areálem Hvězda. Na hřiště vynaložilo město z rozpočtu 1,9 milionu korun.

Sestava železných tyčí a žebřin umožní širokou škálu cviků od ručkování až po salta. Z bezpečnostních důvodů je hřiště vybaveno tlumicí plochou, která umožní odraz při překonávání překážek, ale současně zabrání zranění při pádu.

„V minulých letech jsme intenzivně pracovali na výstavbě skateparku a inlinové dráhy na Angeru, pak jsme zavedli mezigenerační discgolf. Mezi tím jsme otevřeli workoutové hřiště „U Bulhara“ a druhé kousek odtud v ulici Koperníkova.  A teď pokračujeme dvojicí hřišť, na pumptrack a nyní na parkour, která využijí sportovci bez ohledu na věk a pomůcky,“ řekl při slavnostním otevření náměstek primátora Hynek Hanza.

Hřiště je určeno aktivním parkouristům různé dovednostní úrovně, ale využívat ho může každý, kdo má chuť si parkour vyzkoušet.  Parkourové hřiště má simulovat běžné překážky především městského prostředí – zábradlí, zdi a zídky – a umožnit nácvik jejich překonávání a především pohyb na nich.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*