Místo Telecomu bude Mozart

Foto: JTH Teplice
  •  

Náměstí Svobody se v posledních letech výrazným způsobem změnilo.  A měnit se ještě bude. Zmizí totiž budova bývalého Telecomu, kterou od pražské firmy odkoupil známý teplický podnikatel Jaroslav Třešňák.

„Náměstí musí v každém městě žít a být jeho ozdobou. To současné v Teplicích tyto představy splňuje tak na 60%. Naším plánem je dotvořit náměstí, na které budou obyvatelé města pyšní. Současný stav budovy bývalého Telecomu je neuspokojivý a rekonstrukce možná není. Čeká nás tak hodně práce a zejména velké investice. Na současném místě vyroste čtyř až pěti hvězdičkový hotel, který městu chybí,“ říká generální ředitel skupiny JTH Jaroslav Třešňák.

Nový hotel, s pracovním názvem Mozart, by měl v Teplicích stál do tří let. Do výstavby hotelového komplexu hodlá teplický developer investovat okolo miliardy korun. V projektu se počítá se dvěma podzemními patry hotelových garáží. V prvním patře se pak budou nacházet restaurace a kavárny.

„První patro musí žít, lidé se tam musí cítit dobře, nejenom posedět při kávě, ale dát si i dobré jídlo a mít možnost nákupů. V nové budově zároveň vyrostou pivní lázně, vlastní pivovar a velká pivnice. Dále ve druhém patře vznikne kongresový sál určený pro českou i zahraniční klientelu a současně druhé patro bude patřit bankovnictví,“ popisuje architekt Pavel Hraba.

Ve třetím patře nového hotelu naleznou hosté pak wellness služby a další patra budou sloužit k ubytování.

Pro stavbu hotelu je i vedení města. „Myslím, že hotel na náměstí patřil a patří. Kapacitní ubytovací možnosti jsou v našem městě stále nedostačující. Podle mě je ten záměr dobrý nehledě na to, kdo je stavitelem. Otázka architektury takového objektu náleží spíše odborné veřejnosti. Já patřím mezi neodborníky v architektuře jako většina obyvatel a tak soudím podle jednoduchého ukazatele líbí/nelíbí. Vzhledem k nulové budoucnosti současných objektů Telecomu je varianta stavby hotelu velmi dobrou náhradou,“ říká náměstek primátora Hynek Hanza.

A podobný názor má také opozice. „Všechno bude lepší než současný stav. A Teplice ubytovací kapacity nutně potřebují. Nejsem odborník na architekturu, ale vizáž budoucího hotelu mne neoslovila,“ doplnil opoziční zastupitel Jiří Řehák.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*