Skauti z Teplic se sešli na atletických závodech

  •  

Více jak padesát teplických skautek a skautů všech věkových kategoriích změřilo uplynulou sobotu v areálu základní školy Buzulucká své síly v lehké atletice. Tradiční Memoriál Víti Lapáčka – Mucína, který byl zakladatelem této akce a má tradici už od počátku devadesátých let.

„Během uplynulých téměř tří desetiletí se ho zúčastnily stovky dětí i dospělých. Není bez zajímavosti, že posledních ročníků se účastní již i potomci těch, kteří zde v útlém věku startovali sami jako děti. Letošní ročník se těšil vedle zrekonstruovaného prostředí řetenické školy, také mimořádně příznivému počasí. Soutěžící se postupně utkali v tradičních lehkoatletických disciplínách jako je sprint, běh na delší vzdálenosti, skok do výšky i do dálky a vrh koulí, granátem nebo kriketovým míčkem v návaznosti na věkové kategorie,“ popisuje za pořadatele Jiří Richter ze skautského střediska Doubravka Teplice.

Vzhledem k tomu, že výsledky a rekordy se prostřednictvím stránek www.tepatlet.premyslaorace.cz archivují, soutěžící mají motivaci k prolomení historických rekordů jednotlivých disciplín a věkových kategorií. K tomu došlo i v letošním ročníku, který byl již dvacátý první a podle pořadatelů naprosto splnil svůj účel.

„Jsme rádi, že se mladí sportovci i jejich vedoucí sešli v hojném počtu na hřišti a den věnovali sportu. Děti soutěžily v duchu fair play a kromě diplomů a věcných cen si domů jistě odnášely i dobrý pocit, že udělaly něco pro své zdraví,“ doplnil Jiří Richter. Poděkování si za vstřícné jednání zaslouží hostující ZŠ Buzulucká, sponzor Severočeské doly a všichni rozhodčí z řad činovníků.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*