S rozjezdem podnikání pomůže speciální program

  •  

Začínajícím firmám a živnostníkům z regionu i lidem s podnikatelským nápadem pomůže v rozjezdu podnikání vzdělávací program Inovačního centra Ústeckého kraje (ICUK). Do další běhu programu s názvem Startup Go se mohou hlásit právě teď až do 30. října. O účast se mohou ucházet také podnikatelské projekty z oblasti gastronomie. K tomu nově slouží v Česku ojedinělý program Foodies Go!

Program Startup Go, neboli podnikatelský inkubátor, startuje už popáté a absolvovalo ho už 32 začínajících podnikatelů. „V celém Ústeckém kraji je náš program prakticky jediný a zájem o něj každým dalším během roste. Chodí za námi jak začínající podnikatelé, tak i studenti s nápadem, kterým pomůžeme posoudit jeho životaschopnost a poradíme, jak z něj vytvořit skutečné podnikání,“ říká manažer programu Radek Miškovský z Inovačního centra Ústeckého kraje.

Každý z podnikatelů získá v programu svého individuálního mentora, se kterým bude během 3-4 měsíců intenzivně pracovat na svém business plánu. Zároveň bude moci využívat konzultace se specialisty z oblasti práva, marketingu anebo v případě gastronomických projektů třeba hygieny. Každý týden se také koná společný workshop a setkání firem na určité téma, kde si podnikatelé vzájemně sdílejí své zkušenosti. Všechny projekty také mohou využít sdílených kancelářských prostor.

Specialitou podnikatelského inkubátoru je podprogram Foodies Go! věnovaný podnikatelům v gastronomii. Ten je ojedinělý nejen v regionu, ale i v rámci celé ČR. Konkurenci má pouze v Praze. Vedle veškerých služeb standardního inkubátoru projekty ve Foodies Go! získají speciální mentory z oboru gastronomie. Čekají je také semináře na food focení či foodstyling. Hlavní výhodou je však možnost využívat profesionální kuchyň od společnosti Gastrotechno Group, která umožňuje odbourat jednu z hlavních překážek v začátku podnikání v tomto oboru.

„Díky účasti v programu vznikl vlastně jeden z našich nových produktů. Potkali jsme se tam totiž s projektem, který tisknul na kávu, a přišli jsme na způsob, jak to dostat na naše ´dortíky´. Tím se nám otevřel ještě více trh s firemní klientelou,“ říká jedna z absolventek inkubátoru Jana Fišerová z Family Bakery, která v rodinné firmě rozběhla výrobu a prodej cupcaků.

Posun projektů zhodnotí na konci programu odborná porota na veřejné prezentaci StartUp Go Grill, která je již tradičním vyvrcholením celého podnikatelského inkubátoru. Na tři vítězné projekty čekají šeky na využívání dalších služeb Inovační centra Ústeckého kraje i další ceny. Navíc mají na akci možnost získat investora, které ICUK na Startup Go Grill zve.

Podnikatelské nápady i projekty začínajících firem je možné online přihlásit do inkubátoru do úterý 30. října přes webovou stránku Inovačního centra.

 

 

 

 


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*