Den otevřených dveří v Květině

  •  

V rámci Týdne sociálních služeb se otevřela nezisková organizace Květina veřejnosti. Den otevřených dveří se tentokrát konal ve všech službách, které organizace poskytuje.

„Této akce se neúčastníme poprvé. Studentům středních škol byla nabídnuta účast na prezentaci představující činnost naší organizace spojenou s prohlídkou prostorů služeb sídlících v Dubí. Konkrétně se jedná o nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Klub Magnet, Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Květina a Terénní programy Květina. Naše teplické kolegyně ze služby Doprovázení pěstounů připravily workshop pro studenty teplického gymnázia a studenty oboru Sociální činnost střední hotelové školy na téma Práva dětí na křižovatce a náhradní rodinná péče,“ popisuje program ředitelka organizace Barbora Bočková.

Během dne služby navštívili nejen studenti škol, ale také například pracovníci z Probační a mediační služby ČR či Pedagogicko-psychologické poradny Ústeckého kraje.

„Při naší práci se stále setkáváme s tím, že lidem u dveří zvoní různí prodejci čehokoli, lidé s nabídkami lepších tarifů, dodavatelů energií či lepší pojišťovnou. Tyto praktiky ale povětšinu přivádí lidi spíše do problémů, než by jim přinesli to slibované „lepší“. A tak jsme využili dne otevřených dveří a uspořádali besedu na téma „Šmejdi“. Myslím, že tohle téma je stále aktuální, je dobré lidem připomenout, koho si nepouštět domů, na které firmy si při uzavírání smluv dát větší pozor,“ dodává přednášející Milada Šebestová.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*