Teplice povede ODS s ANO. Primátorem bude Hanza, náměstkem Štábl

Novým primátorem Teplic bude Hynek Hanza z ODS. Foto: Gabriela Zlámalová
  •  

V Teplicích se dohodla v neděli večer vítězná ODS  s třetím v pořadí, s hnutím ANO 2011, na koaliční spolupráci. Strany podepsaly koaliční smlouvu.

Novým primátorem města se stane Hynek Hanza z ODS a 1. náměstkem Jiří Štábl z ANO 2011. Devítičlenná rada města bude složena z pěti občanských demokratů a čtyř zástupců ANO 2011.

Nová teplická koalice má v sedmadvacetičlenném zastupitelstvu většinu jednoho hlasu, tedy 14. V koaliční smlouvě obě strany vydefinovaly programové priority. Domluvily se také na tom, že v zásadních otázkách směřování města, budou usilovat o shodu s demokratickou opozicí v zastupitelstvu města.

Volební účast v teplických komunálních volbách byla 33,8 procenta. Zvítězila ODS se ziskem 29,32 % a má v sedmadvacetičlenném zastupitelstvu 9 zastupitelů. Hned v závěsu byla Volba PRO! Teplice s 26,23 % a osmi zastupiteli. Třetí skončilo se ziskem 18,46 % ANO a s pěti zastupiteli. Po dvou zastupitelech má KSČM a SPD, jednoho zastupitele získalo sdružení Pro Zdraví a Sport Teplice.

Nově zvolení zastupitelé:
ODS: Jaroslav Kubera, Hynek Hanza, Iva Dvořáková, Pavel Tetřev, Josef Benda, Renata Dohnalová, Ondřej Hampejs, Monika Peterková, Martin Kadeřábek
VOLBA PRO! Teplice: Zdeněk Bergman, Jiří Řehák, Jakub Mráček, Adam Souček, Marcela Bartáková, Jan Hadraba, Jiří Wagner, Josefa Kolmanová
ANO 2011: Jiří Štábl, Tomáš Hadviga, Dana Šlechtová, Věra Říha, Petr Kohout
KSČM: Jaromír Kohlíček, Lubomír Škarda
SPD: Zdeněk Kettner, František Podroužek
Pro Zdraví a Sport TEPLICE: Tomáš Hrubý


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*