Rozhledna přivítala 5000 návštěvníka

  •  

Na rozhlednu v Elektrárně Ledvice zavítal 5 000 návštěvník od jejího zpřístupnění veřejnosti. Stal se jím Miroslav Pecháček, jeden ze skupiny zaměstnanců teplárny z Plané nad Lužnicí. Upomínkou na cestu do ledvické elektrárny, se pro něj stala dárková taška plná reklamních předmětů.

„Tak to jsem opravdu nečekal. S kolegy jsme přijeli na prohlídku Nového zdroje, a nejdříve jsme zavítali do infocentra, abychom se mohli podívat na rozhlednu. Jsme všichni nějak spjatí s výrobou tepla či elektrické energie, tak nás zajímá vše, co se energetiky týče,“ uvedl Miroslav Pecháček.

Rozhledna na severní věži ledvických dvojčat, jak se také dvěma podpůrným věží kotelny Nového zdroje říká, byla široké veřejnosti zpřístupněna 21. dubna letošního roku.  Jen během května si na vrchol oficiální nejvyšší rozhledny v České republice našlo cestu tisíc vyznavačů pohledů z výšky.

„Ten, kdo se chce podívat na rozhlednu, se musí objednat předem. Na rozhlednu se jde provozem, poslední metry se musí vystoupat po schodech, ochoz má roštovou podlahu. Proto musí mít každý na nohou pevnou obuv a vhodné oblečení pro turistiku. Každý by měl zvážit, zda mu jeho zdravotní stav výstup dovolí. Výtah vyveze návštěvníky do 28. patra, tedy jen do výšky 132 m, poté se musí ještě po 46 schodech.  Pokud někdo trpí klaustrofobií či má potíže s pohybovým aparátem, tak by si měl asi cestu nahoru rozmyslet,“ říká Dana Daňková, průvodkyně infocentra.

Informační centrum je otevřené od úterý do soboty od 8 do 16 hodin (kromě státních svátků). V případě větších skupin si lze jeho návštěvu předem objednat telefonicky 411 102 313 nebo emailu: infocentrum.ele@cez.cz. Na rozhlednu je na základně objednávky umožněn výstup od úterý do soboty, vždy v 8, 10, 12 a 14 hodin.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*