Aquacentrum bude později, přestavba se protáhne do března

Foto: FB Aquacentrum Teplice
  •  

Rekonstrukce a přístavba teplického aquacentra se opozdí, oproti plánovanému otevření koncem tohoto roku, je nové datum posunuto na konec března 2019.

„Důvodem časového posunu jsou nepředvídatelné skutečnosti v průběhu stavby. Těmi hlavními důvody jsou nedostatečné založení pilotů stávajícího areálu, jde o nesoulad s původní projektovou dokumentací a velké množství bouracích prací. U bouracích prací jde opět o nepředvídatelné situace, jako je vyšší tloušťka betonu nebo odolnější beton,“ vysvětluje důvod opoždění Michael Paraska, ředitel teplického aquacentra.

Práce jsou však v plném proudu a vidět to je jak na přístavbě, tak i na stávajícím bazénu. „Na přístavbě se montují vazníky střešní konstrukce, ve stávajícím areálu byly zabetonovány atrakce jako je divoká řeka nebo houpací jeskyně. Ve stávajícím bazénu a v nástavbě jsou nataženy rozvody, elektroinstalace, v šatnách a sociálních zařízeních byly položeny a zabetonovány rozvody podlahového vytápění. Na nástavbě je hotová střecha, rozvody podlahového vytápění a zabetonováno. Ve strojovně se realizují rozvody zdravotně technické instalace, elektroinstalace, přibývá nová technologie,“ popisuje průběh prací Michael Paraska.

Opoždění však i navýší cenu přestavby. Město Teplice za přestavbu zaplatí více než plánovaných 240 milionů korun, které dá jen z vlastních prostředků. „K navýšení ceny došlo, ale na tak náročné a velké stavbě myslím není navýšení nijak dramatické. Cena byla po roce stavby navýšena o 3,5 miliónu bez DPH,“ dodává ředitel aquacentra.

Aquacentrum chce využívat termální vodu a to nejen do bazénů, ale i pro vytápění. Díky tomu by v areálu měla výrazně stoupnout teplota vody. Dosavadní aquacentrum fungovalo v Teplicích od roku 1996 a právě nižší teplota vody byla častým předmětem kritiky návštěvníků.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*