I v AGC oslavili 100 let republiky. Zasadili lípu a ochutnali, co jedl Masaryk

  •  

Sto let od založení Československa si lze připomenout různě. Na toto vyznamné výročí zavzpomínali i v závodě největšího výrobce automobilových skel AGC Automotive Czech v Chudeřicích. Vždyť první sklo se v závodě založeném z roku 1906 vyrobilo jen sedm let po vzniku Československa, tedy v roce 1925.

Jako upomínku založení republiky zasadilo vedení firmy v areálu společnosti lípu republiky. Následně si mohli všichni zaměstnanci vybrat oběd z jídel 1. republiky, na kterých si běžně pochutnávali například prezident T. G. Masaryk, Vlasta Burian nebo Adina Mandlová.

„Historie výroby skla v našem závodě se se začala psát téměř souběžně se vznikem Československa před 100 lety. Zakladatelé závodu, na jehož místě dnes stojí naše moderní výroba autoskel, rodina Weinmannů patřila za první republiky k významným průmyslníkům. Proto jsme se rozhodli připomenout toto významné výročí pro celou naši zemi takto symbolicky,“ řekl generální ředitel AGC Automotive Czech Luděk Steklý.

Slavnostní vysazení lípy doplnilo vystoupení pěveckého sboru z Bíliny. „Naši zaměstnanci si pak mohli vybrat z obědového menu, které je inspirované tím, co měl rád první československý prezident Tomáš Garrigue Masaryk, ale třeba také Vlasta Burian nebo Adina Mandlová. Servírovali jsme dvě typická prvorepubliková jídla, pečené kachní stehno s červeným zelím a bramborovými knedlíky a švestkové knedlíky z bramborového těsta sypané mákem. Následně si zaměstnanci mohli pochutnat na stylovém čokoládovém zákusku trikolórové barvy a na kávě,“ dodal personální ředitel firmy Tomáš Brokeš.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*