Primátorem je Hanza, náměstkem Štábl

  •  

Novým primátorem Teplic byl zvolený dosavadní náměstek Hynek Hanza z ODS. Ten po 24 letech střídá v čele města Jaroslava Kuberu. Jeho náměstkem se stal Jiří Štábl z ANO 2011.

Devítičlenná rada města bude složena z pěti občanských demokratů, což jsou Hynek Hanza, Iva Dvořáková, Pavel Tetřev, Josef Benda, Renata Dohnalová a čtyř zástupců ANO 2011 a to je Jiří Štábl, Věra Říha, Tomáš Hadviga a Petr Kohout. Nová teplická koalice má v sedmadvacetičlenném zastupitelstvu většinu jednoho hlasu, tedy 14.

Nový primátor poděkoval po svém zvolení zastupitelům za důvěru s tím, že se pokusí přesvědčit i ty, kteří ho v tajném hlasování nevolili. „Děkuji i své rodině, moje manželka už musela něco obětovat, když jsem dělal náměstka a nyní pro budě asi ještě horší. Děkuji za toleranci a za to, že jsi mě vždy podporovala,“ řekl dojatě nový primátor Teplic. Poděkoval také dvěma Jaroslavům: „Mému otci a Jaroslavu Kuberovi, osobnosti, která od revoluce vedla toto město a odvedla kus práce,“ dodal Hynek Hanza.

Hynek Hanza vystřídal senátora Jaroslava Kuberu, který stál v čele Teplic nepřetržitě od roku 1994. „Město je v dobrých rukou, svého nástupce jsem si vychoval,“ řekl zastupitelům Jaroslav Kubera, když se z místa v čele sálu přesunul mezi ostatní zastupitele.

Volby v Teplicích vyhrála ODS se ziskem 29,32 % a má v sedmadvacetičlenném zastupitelstvu 9 zastupitelů. Hned v závěsu byla Volba PRO! Teplice s 26,23 % a osmi zastupiteli. Třetí skončilo se ziskem 18,46 % ANO a s pěti zastupiteli. Po dvou zastupitelích má KSČM a SPD, jednoho zastupitele získalo sdružení Pro Zdraví a Sport Teplice. Účast byla 33,8 %.


  •  

Napište první komentář

Přidat komentář

Váš e-mail nebude zobrazen veřejně.


*


*